shareholder

Beroep in cassatie van Ageas in Franstalige procedure FSMA-zaak afgewezen

©REUTERS

Ageas maakt vandaag bekend dat het Belgische Hof van Cassatie het beroep in cassatie in de Franstalige procedure dat Ageas had aangespannen in de zaak over de administratieve boete die de FSMA had opgelegd voor de vermeende misleidende communicatie in juni 2008, heeft afgewezen.

Dit besluit betekent dat de al in 2015 door Ageas betaalde boete van EUR 250.000 onherroepelijk is geworden.

Achtergrondinformatie:

In juni 2013 legde de sanctiecommissie van de FSMA Ageas een boete van EUR 500.000 op voor misleidende communicatie door Fortis in mei en juni 2008.

Ageas tekende hiertegen beroep aan bij het Hof van Beroep in Brussel via een Nederlandstalige en Franstalige procedure. In september 2015 vernietigde het Hof in de Franstalige procedure het besluit van de sanctiecommissie en deed het een nieuwe uitspraak waarbij het Ageas een lagere boete van EUR 250.000 oplegde voor het verspreiden van misleidende informatie op 12 juni 2008.

In augustus 2016 ging Ageas tegen deze uitspraak in beroep bij het Belgische Hof van Cassatie en deed hetzelfde in april 2017 tegen de uitspraak van het Brusselse Hof van Beroep in de Nederlandstalige procedure.

Op 9 november 2018 wees het Belgische Hof van Cassatie het beroep van Ageas in de Nederlandstalige procedure af. (persbericht 88)

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud