shareholder

Moody's verhoogt ‘long-term issuer rating' van ageas SA/NV en wijzigt de rating outlook

Op maandag 30 november 2020 heeft Moody’s zijn ‘long-term insurer rating’ verhoogd van "A3" naar "A2" voor ageas SA/NV en wijzigde het de rating outlook voor ageas SA/NV, AG Insurance en Ageasfinlux S.A. van stabiel naar positief. Moody’s kende voor het eerst ook een ‘Insurance Financial Strength Rating’ (IFSR) van "A2" toe aan ageas SA/NV en bevestigde de IFSR voor AG Insurance op hetzelfde niveau ("A2"). Daarnaast bevestigde het ook de rating voor de FRESH-effecten van "Baa3".

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met een erfgoed dat zich uitstrekt over een periode van bijna 200 jaar. Ze biedt levens- en niet-levensverzekeringsproducten aan particulieren en bedrijfsklanten die speciaal ontwikkeld zijn om een antwoord te bieden op hun specifieke noden, zowel vandaag is in de toekomst. Ageas, een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filipijnen. Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt meer dan 45.000 werknemers en in 2019 bedroeg het premie-inkomen ruim EUR 36 miljard (alle cijfers tegen 100%).

Lees hier het volledige persbericht.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie