shareholder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Persbericht Ageas rondt de verkoop van zijn belang in Tesco Underwriting Ltd. a

Op 14 oktober 2020 maakten Ageas en Tesco Personal Finance Plc (Tesco Bank) een overeenkomst bekend dat Tesco Bank het belang van Ageas UK van 50,1 % in Tesco Underwriting Limited (Tesco Underwriting), de in het VK gevestigde Niet-Leven joint venture tussen Ageas UK en Tesco Bank, zou kopen. Ageas bevestigt dat alle toezichthoudende instanties groen licht hebben gegeven en dat de transactie vandaag is voltooid.

Ageas UK verwacht met betrekking tot deze transactie GBP 111 miljoen in cash1 te ontvangen vanaf de aankondiging in oktober 2020. Daarnaast is de achtergestelde schuld die door Tesco Underwriting was uitgegeven en door Ageas UK was onderschreven voor een bedrag van GBP 21 miljoen, bij de afsluiting van de transactie terugbetaald. Op basis van de cijfers over 2020 zal de transactie naar verwachting een positieve impact van 3 procentpunten hebben op de solvabiliteitspositie van Ageas.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met een erfgoed dat zich uitstrekt over een periode van bijna 200 jaar. Ze biedt levens- en niet-levensverzekeringsproducten aan particulieren en bedrijfsklanten die speciaal ontwikkeld zijn om een antwoord te bieden op hun specifieke noden, zowel vandaag is in de toekomst. Ageas, een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filipijnen. Ageas behoort tot de marktleiders in de landen waar het aanwezig is. Ageas telt meer dan 45.000 werknemers en in 2020 bedroeg het premie-inkomen ruim EUR 36 miljard (alle cijfers tegen 100%).

Het definitieve bedrag is afhankelijk van de evolutie van de netto-inventariswaarde van Tesco Underwriting tussen 31 december 2020 en de afsluitingsdatum.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie