shareholder

S&P verhoogt rating van Ageas en belangrijkste dochtervennootschappen naar 'A+' met stabiele outlook

Vandaag heeft S&P Global Ratings zijn ‘long-term insurer financial strength and issuer credit ratings’ verhoogd van 'A' naar 'A+' voor ageas SA/NV en zijn belangrijkste dochtervennootschappen (AG Insurance en Ageas Insurance Limited). De outlook is stabiel. De emittentenratings van de schuldinstrumenten die worden uitgegeven door Ageas, AG Insurance en Ageasfinlux werden ook met één ‘notch’ opgetrokken.

De ratingverhoging weerspiegelt de overtuiging van S&P dat het financiële risicoprofiel van Ageas erg goed stand kan houden in de uitzonderlijk omstandigheden veroorzaakt door de Covid-19 pandemie, gezien de solide winsten en de beperkte impact van de marktvolatiliteit.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met een erfgoed dat zich uitstrekt over een periode van bijna 200 jaar. Ze biedt levens- en niet-levensverzekeringsproducten aan particulieren en bedrijfsklanten die speciaal ontwikkeld zijn om een antwoord te bieden op hun specifieke noden, zowel vandaag is in de toekomst. Ageas, een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filipijnen. Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt meer dan 45.000 werknemers en in 2019 bedroeg het premie-inkomen ruim EUR 36 miljard (alle cijfers tegen 100%).

Advertentie

Lees hier het volledige persbericht.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie