shareholder

ASIT biotech haalt EUR 9,225 miljoen op in een private plaatsing van converteerbare obligaties

©David Plas

Brussel, België, 22 juli 2019 - 17.45 uur MET - ASIT biotech (ASIT - BE0974289218), een Belgische biofarmaceutische onderneming gespecialiseerd in het onderzoek naar en de ontwikkeling en toekomstige commercialisering van baanbrekende immunotherapieproducten voor de behandeling van allergieën, kondigt vandaag aan dat het succesvol senior, niet-gewaarborgde converteerbare obligaties heeft geplaatst, voor een totaalbedrag van 9,225 miljoen EUR via een private plaatsing, in de context van een bookbuildingprocedure van de onderneming met Bryan, Garnier & Co Limited als Bookrunner.

ASIT biotech is voornemens de netto-opbrengst van de Transactie te gebruiken voor de klinische ontwikkeling van haar productkandidaten:

  • Voltooiing van ABT011 fase III (gp-ASIT + ™, een immunotherapiebehandeling zonder adjuvans gedurende 3 weken voor grasstuifmeel rhinitis), inclusief voorbereiding van het datapakket om goedkeuring aan te vragen.
  • Voorbereiding van de studie om de patienten die ABT011 hebben beëindigd voor het tweede jaar te behandelen, en dit voorafgaand aan het pollenseizoen 2020.
  • Afwerken van het preklinisch pakket voor pnt-ASIT + ™ voor pinda-allergie.
Advertentie

Deze obligaties zijn in twee categorieën worden verdeeld om verwatering van bestaande aandeelhouders te minimaliseren en de risico's voor potentiële nieuwe investeerders te beperken:

  • De eerste categorie (5,025 miljoen EUR) wordt bij uitgifte opgevraagd en dus volledig onderschreven en volstort om de kasbehoeften te dekken tot het einde van 2019, wanneer de eerste resultaten van de fase III studie met gp-ASIT + ™ worden verwacht. Conversie vindt plaats na publicatie van alle positieve primaire eindpunten van deze lopende fase III-studie (ABT011) met een conversiepremie van 15% en tegen een conversieprijs van EUR 1,2680 per aandeel (overeenkomend met de VWAP gedurende de 30 handelsdagen voorafgaand aan de vergadering van de Raad van bestuur op 22 februari 2019 waaraan een korting is toegevoegd).
  • De tweede categorie (4,2 miljoen EUR) zal worden opgevraagd en dus volledig onderschreven en volstort wanneer de primaire eindpunten van deze fase III studie zijn behaald en aangekondigd. Conversie zal plaatsvinden met een conversiepremie van 25% en tegen een conversieprijs die gelijk is aan de uitgifteprijs van nieuwe gewone aandelen van de Vennootschap uitgegeven in het kader van een kapitaalverhoging die in 2020 plaatsvindt.
  • De vervaldatum van de converteerbare obligaties is 31 december 2020 en de obligaties hebben een rentepercentage van 3% per jaar.
  • De nieuwe aandelen zullen niet kunnen verhandeld worden gedurende een periode van 6 maanden

De definitieve prijszetting van de obligaties is gevalideerd door de Raad van Bestuur bij het sluiten van de private plaatsing.

Michel Baijot, CEO van ASIT biotech, zei: "Deze succesvolle transactie is van groot belang voor de voortgang van ons fase III programma in grasstuifmeel-rhinitis teneinde de primaire eindpunten van de fase III studie tegen einde December 2019 beschikbaar te hebben en om onze preklinische werkzaamheden in pinda-allergie te voltooien. Het is verheugend dat bestaande en nieuwe in farma en biotech gespecialiseerde beleggers in heel Europa het potentieel van ons unieke technologieplatform erkennen en onze visie delen om een leider te worden in immunotherapieën voor de behandeling van allergieën. "

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie