shareholder

ASIT biotech presenteert haar halfjaarresultaten 2019 en geeft een update over haar klinische programma's tot eind 2019

©David Plas

• Kaspositie van €2,5 miljoen per 30 juni 2019, versterkt door private plaatsing van converteerbare obligaties in juli 2019 voor een totaalbedrag van € 9,2 miljoen waarvan €5 miljoen direct is volstort • Cash burn in de eerste helft van 2019 van €6 miljoen, voornamelijk door de kosten van de belangrijke fase III-studie met gp-ASIT+™, die op schema ligt voor eerste resultaten in december 2019

Brussel, België, 18 september 2019 - 07.00 uur - ASIT biotech (ASIT - BE0974289218), een Belgische biofarmaceutische onderneming gespecialiseerd in het onderzoek naar en de ontwikkeling en toekomstige commercialisering van baanbrekende immunotherapieproducten voor de behandeling van allergieën, kondigt vandaag haar halfjaarresultaten 2019 aan en geeft een update over haar R&D, klinische en commerciële ontwikkelingen.

  • De Onderneming gaat onverminderd verder met het implementeren van haar gefocuste strategie in productontwikkeling.
  • Per 30 juni 2019 heeft de Onderneming een kaspositie van €2,5 miljoen.
  • De Cash burn in de eerste helft van 2019 bedraagt €6 miljoen, voornamelijk door de kosten van de belangrijke fase III-studie met gp-ASIT+™, die op schema ligt voor eerste resultaten in december 2019.
  • De behandelingsfase van de fase III gp-ASIT+™ voor graspollen rhinitis is voor alle patiënten ruim op tijd voor het graspollenseizoen voltooid, zonder veiligheidsproblemen.
  • De Onderneming blijft vooruitgang boeken bij het internaliseren van haar productiecapaciteit.

Belangrijke gebeurtenissen na balansdatum

  • De Onderneming heeft op 22 juli 2019 aangekondigd dat het met succes senior, niet- gewaarborgde converteerbare obligaties heeft geplaatst, voor een totaalbedrag van €9,225 miljoen via een private plaatsing.
  • Op 5 september 2019 kondigde de Onderneming aan dat het na het succesvolle pollenseizoen op koers blijft voor de eerste fase III-resultaten van gp-ASIT+™ in december 2019.

Het halfjaarlijks financieel verslag 2019 kan worden gedownload op de website van de Onderneming onder de rubriek Investeerders/Documentatie/Financiële verslagen.

Michel Baijot, CEO van ASIT biotech, zegt: “De strategische verandering die eind 2018 is ingezet heeft geleid tot een verhoogde focus op de commercialisering van ons belangrijkste product, gp-ASIT+™, voor de behandeling van allergische graspollen rhinitis. We hebben nu alle 651 patiënten in onze belangrijke klinische studie met gp-ASIT+™ behandeld en dit zonder grote veiligheidsproblemen. Het resultaat van de primaire eindpunten wordt verwacht tegen het einde van 2019. Ik bevestig dat we op schema liggen. Afhankelijk van de resultaten van deze studie, is het bedrijf klaar om de marktregistratie activiteiten in Europa te starten. Het bedrijf blijft ook grote stappen zetten om de commerciële mogelijkheden te versterken om een succesvolle markttoegang te ondersteunen.”

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud