shareholder

ASIT biotech zet zijn transformatie van onderzoek naar vergevorderde klinische ontwikkeling voort

©David Plas

• Aandeelhouders keuren alle resoluties goed op Buitengewone Algemene Vergadering • Onderneming verwacht € 9-12 miljoen op te halen voor financiering gefocuste ontwikkeling • Jean-Paul Prieels benoemd als nieuw lid van raad van bestuur • Fase III op schema en succesvolle internalisering van ASIT’s klinische productiecapaciteit

Brussel, België, 1 juli 2019 - 07.00 uur MET - ASIT biotech (ASIT - BE0974289218), een Belgische biofarmaceutische onderneming gespecialiseerd in het onderzoek naar en de ontwikkeling en toekomstige commercialisering van baanbrekende immunotherapieproducten voor de behandeling van allergieën, kondigt aan dat aandeelhouders alle voorstellen hebben goedgekeurd op de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van 28 juni.

Aandeelhouders hebben eerder alle besluiten goedgekeurd die werden besproken tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van 13 juni, met inbegrip van de goedkeuring van het jaarverslag en het remuneratieverslag, evenals de benoeming van Jean-Paul Prieels, een zeer ervaren farmaceutisch en biotechnologisch uitvoerend executive, als nieuw lid van de raad van bestuur. Op deze Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders werd het vertrouwen in het management bevestigd met de goedkeuring van de uitgifte van converteerbare obligaties voor een bedrag van € 9 tot € 12 miljoen door de lancering van een private plaatsing, evenals warrantplannen. Met de verwachte succesvolle inschrijving op deze obligaties zou de Vennootschap over voldoende financiële middelen moeten beschikken om de geplande ontwikkeling tot het derde kwartaal van 2020 te ondersteunen.

ASIT biotech zet zijn transformatie voort van een op onderzoek gerichte onderneming tot een onderneming met een vergevorderd klinisch programma en bevestigt dat de klinische fase III studie gp-ASIT + ™ voor preventie van graspollen-rhinitis op schema ligt. De wekelijkse gegevens van het Europese Aeroallergen-netwerk van de universiteit van Wenen geven aan dat het pollenseizoen in alle 70 centra van start is gegaan. Bovendien demonstreert de succesvolle internalisering van ASIT’s productiecapaciteit voor klinische batches op basis van het ASIT + TM-technologieplatform de volledige integratie van het proces van actieve farmaceutische ingrediënten voor van allergeen afgeleide peptide-immunotherapieën.

Michel Baijot, CEO van ASIT biotech, zei: 'We zijn verheugd met de steun en het vertrouwen van al onze aandeelhouders in onze voorbereiding op de commerciële lancering van onze baanbrekende immunotherapieproducten. De benoeming van Jean-Paul Prieels als onafhankelijk lid van de Raad van Bestuur is van groot belang en weerspiegelt onze ambitie om wereldwijd erkende expertise in biotechnologieplatforms aan ons te verbinden om ASIT’s succes te ondersteunen en we zijn verheugd om hem te verwelkomen.''

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud