shareholder

Jaarresultaten 2020

The one - Brussel

ATENOR sloot het boekjaar 2020 af met een positief nettoresultaat van € 24,13 M.De resultaten werden gedragen door 9 projecten in 5 landen.

Dit resultaat is afkomstig van de marges die werden gegenereerd op de verkoop van projecten, zowel kantoren (met name het gebouw The One in Brussel, Au Fil des Grands Prés in Bergen, Buzz in Leudelange, Vaci Greens E in Boedapest) als residentieel (City Dox in Anderlecht en Au Fil des Grands Prés in Bergen). Bovendien genoot ATENOR van de huurinkomsten gegenereerd door de gebouwen Hermès Business Campus (Boekarest), Lakeside, UBC (Warschau) en Nysdam (Terhulpen).

De afsluiting van de verkopen in toekomstige staat van voltooiing en de aanwezigheid van ATENOR in verschillende landen alsook in verschillende sectoren (kantoren en residentieel, openbaar en privé) maakten het mogelijk om de impact van de gezondheidscrisis te verminderen, wat de veerkracht van het bedrijfsmodel gebaseerd op een duurzame en Europese aanpak bevestigd.

Advertentie

Niettegenstaande de gevolgen van de gezondheids- en economische crisis, die voornamelijk tot uiting komen in de verhuurmarkt voor kantoren en de afgifte van stedenbouwkundige vergunningen, zijn de vooruitzichten van ATENOR voor 2021 al gunstig, gedreven door verschillende grote transacties waarvan sommige in verschillende landen al worden afgerond.

Het is dus op basis van de veerkracht van haar bedrijfsmodel en de gunstige vooruitzichten dat ATENOR met vertrouwen haar beleid van stijgende dividenden voert (bijna 5% vergeleken met vorig jaar).

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie