shareholder

Barco stapt in een strategisch partnership met Unilumin om zijn positie in de groeiende led-markt te versterken

Kortrijk, België, 10 september 2019, 18:30 u – Barco kondigt een strategische samenwerking aan met Unilumin, een beursgenoteerde Chinese onderneming, en toonaangevend als led-producent en technologieleider. Barco gaat een brede samenwerking aan met Unilumin om een kost-competitieve bevoorrading van kwalitatieve led-display componenten te verzekeren, die ook toelaat om breder in te spelen in zijn kernmarkten met gedifferentieerde Barco led-visualisatie hardware en software oplossingen. In de context van deze samenwerking bevestigt Barco zijn intentie om een minderheidsbelang van 5% te verwerven in Unilumin via een overdracht van aandelen.

Sinds de oprichting in 2004 is Unilumin uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers van led-displayproducten met hoogwaardige technologie. Unilumin biedt zijn klanten geavanceerde led-oplossingen en heeft installaties in 160 landen. De onderneming munt uit in innovatie, in productkwaliteit en in productiecapaciteit op grote schaal. In combinatie met Barco’s uitgebreide kennis van led-oplossingen en van de markt in het algemeen opent dit partnership goede vooruitzichten voor een solide Barco led-platform met groeipotentieel.

Gebruikmaken van het groeiende potentieel van led

De afgelopen jaren brak led steeds meer door als een high-end visualisatietechnologie in enkele van de kernmarkten van Barco. Die evolutie biedt perspectief op een omvangrijk onbenut potentieel met duidelijke en haalbare marktopportuniteiten in onder andere Control Rooms, Pro-AV en andere verticale marktsegmenten. Dankzij een internationale samenwerking met een belangrijke producent zoals Unilumin, kan Barco nu inspelen op deze snel groeiende opportuniteiten met een kostenefficiënt aanbod en hoogwaardige technologie.

Voor Unilumin biedt dit partnership de kans om geografisch uit te breiden en nieuwe toepassingen te vinden voor zijn toonaangevende technologie, steunend op de led-technologie expertise en ervaring van Barco.

“In het verleden was Barco al de leverancier van enkele van de meest indrukwekkende, op maat gemaakte, led-installaties ter wereld”, zegt Jan De Witte, CEO van Barco. “De led-technologie blijft zich echter razendsnel verder ontwikkelen en begint interessante mogelijkheden te bieden in aantal mainstream markten in de Entertainment en Enterprise-segmenten. Met dit partnership willen we onze wereldwijde concurrentiepositie versterken en onze waardepropositie uitbreiden met hardware, software en services ten aanzien van onze doelmarkten.”

Gezamenlijk ontwikkelingstraject voor geoptimaliseerde oplossingen

Beide bedrijven zullen eveneens hun competenties bundelen en samen werken aan de ontwikkeling van innovatieve technologieën en nieuwe producten. Unilumin beschikt over de capaciteit en de knowhow om grote volumes kwaliteitsvolle led-producten te produceren, terwijl het led-beeldverwerkingsplatform van Barco de garantie biedt op een ongeëvenaard beeldresultaat in elke situatie.

“Via Barco krijgen wij toegang tot de high-end markt en een ruimer en internationaler publiek”, zegt Mingfeng Lin, CEO van Unilumin. “Bovendien kunnen wij door met Barco samen te werken gebruikmaken van hun beeldverwerkingscapaciteiten voor led-oplossingen. Beide bedrijven zijn ervan overtuigd dat de wederzijdse erkenning van elkaars sterktes zal leiden tot een win-winsituatie en een langdurig partnership dat voordelig is voor alle stakeholders met inbegrip van onze klanten.”

Strategisch partnership en minderheidsbelang

Barco en Unilumin hebben overeenkomsten gesloten die de strategische samenwerking, het aanbod en leveringsmodel en de gezamenlijke ontwikkeling van beide partners vastlegt.

Daarnaast plant Barco aandelen van Unilumin over te nemen van de meerderheidsaandeelhouder en CEO van Unilumin, Mingfeng Lin, voor een bedrag van ongeveer 54 miljoen euro, en zo een minderheidsbelang van 5% verwerven. Beide partijen verwachten deze equity-transactie zo snel mogelijk uit te voeren, rekening houdende met reglementaire goedkeuringen.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud