shareholder

First half results

©Barco

Gereglementeerde informatie - Voorwetenschap

Gezonde groei en verdere winstverbetering

Kortrijk, België, 18 juli 2019, 7.30 u – Vandaag heeft Barco (Euronext: BAR; Reuters: BARBt.BR; Bloomberg: BAR BB) de resultaten bekendgemaakt voor de periode van zes maanden afgesloten op 30 juni 2019.

Financiële hoogtepunten eerste jaarhelft 2019 [1]

  • De bestellingen bedroegen 533,8 miljoen euro (+7,5%; bij constante wisselkoersen +4,1%)
  • De omzet bedroeg 496,4 miljoen euro (+8,3%; bij constante wisselkoersen +4,5%)
  • De EBITDA bedroeg 67,6 miljoen euro (+16,1 miljoen euro) of 13,6% van de omzet (+3,3 procentpunten)
  • De nettowinst bedroeg 43,1 miljoen euro (+15,8 miljoen euro)

Executive summary

De bestellingen en omzet stegen in elke divisie, wat resulteerde in een geconsolideerde groei van respectievelijk 7,5% en 8,3%. Bij Entertainment zorgde de sterke vooruitgang in het cinema segment in Noord-Amerika en West-Europa voor een stijging van de bestellingen met 12,6%. De double-digit groei van de bestellingen en omzet voor zowel ClickShare als Control Rooms stuwde de resultaten van de Enterprise divisie voort. Healthcare verzilvert het solide orderboek waarmee ze het jaar zijn gestart met groei in omzet voor de hele productportefeuille, geleid door een sterk surgical-segment.

De EBITDA-marge steeg met 3,3 procentpunten in vergelijking met 1H18 als gevolg van de aanhoudende verbetering van de brutowinstmarge en verdere operationele kostenefficiënties. Elke divisie noteerde een hogere EBITDA-marge in vergelijking met de eerste helft van 2018.

In de eerste helft van 2019 begon Barco met de invoering van zijn ‘fit to lead’-programma, het plan om de efficiëntie en de competenties van het bedrijf aan te scherpen. Het bedrijf boekte ook vooruitgang in een aantal belangrijke groei-initiatieven. In het kader van het ‘In China For China’-programma, de strategie om o.a. de Healthcare-markt in China verder te penetreren, opende Barco zijn R&D- en productiecentrum in Suzhou. De continue focus op innovatie resulteerde in de lancering van het 4K-laserprojectorplatform Series 4 en het bedrijf begon de eerste leveringen uit te voeren voor contracten die in de loop van het halfjaar werden binnengehaald.

In mei hield het bedrijf zijn ‘Capital Markets Day 2019’ met de voorstelling van het “next chapter” traject naar duurzame winstgevende groei, met meer hardware, software en services oplossingen in parallel met een groeiende waardering van Barco’s installed base.

Quote van de CEO, Jan De Witte

“Barco begon het jaar 2019 met de ambitie om toplijn-groei op te tekenen na de recente periode die gekenmerkt werd door vlakke omzet. Op basis van een solide uitvoering noteerden we een jaar-over-jaar omzetgroei en een marge-expansie in de eerste jaarhelft. We zijn tevreden om te zien dat de stappen die we hebben ondernomen, om een meer solide basis te creëren, in combinatie met voortgezette investeringen in innovatieve oplossingen en sterkere commerciële strategieën, vruchten afwerpen.

De combinatie van een groeiend orderboek en gezonde sales funnels halverwege het jaar geeft ons vertrouwen dat we dit jaar een mid tot high single digit omzetgroei moeten kunnen voorleggen samen met een verdere verbetering van de EBITDA-marge”, besluit Jan De Witte, CEO van Barco.

Vooruitzichten voor 2019

De volgende stellingen zijn toekomstgerichte verklaringen. De werkelijke resultaten kunnen aanzienlijk verschillen.

Gezien de prestaties in het eerste halfjaar - en voor zover het wereldwijde economische klimaat stabiel blijft en de wisselkoersen hun huidige niveau handhaven - bevestigt het management zijn full-year outlook met een mid tot high single-digit omzetgroei[2] en een EBITDA-marge voor het volledige jaar in lijn met de eerste jaarhelft.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud