shareholder

Akkoord inzake de verwerving van 3 woonzorgcentra in Laken, Lennik en Westende

©Care Property Invest

Care Property Invest meldt het akkoord onder opschortende voorwaarden voor de verwerving van een portefeuille van 3 woonzorgcentra in België. Het betreft meer specifiek de woonzorgcentra “De Wand” in Laken, “Keymolen” in Lennik en “Westduin” in Westende (BE). Deze projecten hebben een totale capaciteit van 366 woongelegenheden en een erkende groep van assistentiewoningen met 22 wooneenheden.

Na vervulling van de opschortende voorwaarden zal de transactie afgerond worden onder de vorm van een share deal waarbij Care Property Invest 100% van de aandelen in Zorginfra nv zal verwerven, dewelke op haar beurt 100% eigenaar is van de aandelen van de vennootschappen waarin het vastgoed van deze woonzorgcentra zich bevindt. De effectieve overname zal naar verwachting plaatsvinden in de loop van het tweede kwartaal van 2020.

Bovenstaande projecten worden uitgebaat door Armonea nv (onderdeel van Groupe Colisée), waarbij de uitbating gegarandeerd wordt middels de overname van de bestaande, jaarlijks indexeerbare, lange termijn erfpachtovereenkomsten. De lange termijn erfpachtovereenkomsten zijn van het type “triple net” en hebben momenteel een resterende looptijd van minimum 29 jaar (verlengbaar).

'Met de verwerving van deze woonzorgcentra bouwen wij verder aan onze zorgvastgoedportefeuille dewelke, inclusief deze 3 projecten, ondertussen 116 projecten omvat. Deze aankoop zal de reële waarde van onze vastgoedportefeuille substantieel verhogen. Bovendien zijn wij trots om de samenwerking met exploitant Armonea nv verder te bestendigen.'
Peter Van Heukelom
CEO van Care Property Invest

De totale conventionele waarde van deze portefeuille wordt geraamd op circa € 86,9 miljoen.

De exploitatie

De uitbating van deze woonzorgcentra wordt verzorgd door Armonea nv (onderdeel van Groupe Colisée) en wordt gegarandeerd middels de overname van de bestaande, jaarlijks indexeerbare lange termijn erfpachtovereenkomsten met een resterende looptijd van minimum 29 jaar (verlengbaar) en van het type “triple net”.

Armonea nv is met zijn 87 sites en 6.400 werknemers de tweede grootste zorgexploitant in België en werd in februari 2019 een onderdeel van de Franse zorgexploitant Groupe Colisée. Groupe Colisée is met 241 sites actief in heel Europa en heeft een capaciteit van maar liefst 26.700 bedden. Hiermee is het de vierde grootste operator in Europa.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud