shareholder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Care Property Invest breidt haar Spaanse portefeuille uit met een woonzorgcentrum in Elche

Care Property Invest tekende vandaag het akkoord onder opschortende voorwaarden voor “Solimar Elche”, een te ontwikkelen woonzorgcentrum in Elche (autonome regio Valencia). Het project is haar zevende gecommitteerde project op de Spaanse markt en zal gebouwd door Obras Especiales S.A (Obenasa). Na oplevering, verwacht uiterlijk in Q2 van 2025, zal het gebouw plaats bieden aan 148 senioren.

De totale investeringswaarde voor de bouw van dit woonzorgcentrum wordt geraamd op circa € 10,8 miljoen. Voor de uitbating
gaat Care Property Invest voor de tweede keer een samenwerking aan met Solimar, onderdeel van de Vivalto Group, een grote
Europese speler in de uitbating van zorginstellingen. Deze transactie kadert binnen het strategisch groeiplan van Care
Property Invest op deze markt.

Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest: “Met de bouw van dit woonzorgcentrum blijft ons team voortwerken aan de uitbreiding van onze Spaanse zorgvastgoedportefeuille die, samen met Solimar Elche, ondertussen 7 projecten telt (inclusief deze getekend onder opschortende voorwaarden). Wij kijken ernaar uit om voor de tweede maal in zee te gaan met Solimar en de Vivalto Group.”

Advertentie

De site

Het nieuwe woonzorgcentrum zal gebouwd worden in een recent ontwikkeld stadsdeel van Elche, de op één na dichtstbevolkte stad van de regio Valencia (autonome regio Valencia en provincie Alicante).

Het gebouw zal over in totaal 128 kamers beschikken, verdeeld over 6 bouwlagen (een kelder, een gelijkvloers en 4 verdiepingen). Het zal, onder andere, met een eigen dokterspraktijk, fitness-en revalidatieruimte en kapsalon uitgerust zijn.

“Solimar Elche” is gelegen aan de rand van de stad, vlakbij een grote residentiële wijk en het “del Vinalopo”- ziekenhuis. Het ligt op ongeveer 1 km afstand van het centrum van Elche, waar zich verschillende winkels, supermarkten, banken, restaurants en cafés bevinden.

Een vlotte bereikbaarheid van het project wordt gegarandeerd door de nabijheid van de AP-7 en de N-340 (de belangrijkste toegangswegen van- en naar Elche).

De exploitatie

Het project zal uitgebaat worden door Solimar, onderdeel van de Vivalto Group.

Vivalto Group baat momenteel 80 woonzorgcentra uit in 5 landen. Zij zijn momenteel actief in Frankrijk (30 woonzorgcentra), België (32 woonzorgcentra), Canada (2 woonzorgcentra), Ierland (7 woonzorgcentra) en Spanje (8 woonzorgcentra). In 2020 nam Vivalto Group via haar dochtervennootschap Solimar (een lokale zorgoperator) de eerste stap naar de Spaanse markt, waar zij de uitbating van 7 woonzorgcentra in de regio Valencia verzorgde.

Lees het volledige persbericht hier

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie