shareholder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Care Property Invest breidt Spaanse zorgvastgoedportefeuille uit

In navolging van het persbericht van 16 juli 2021, kocht Care Property Invest vandaag haar zesde project op de Spaanse markt aan. Het betreft “Solimar Tavernes Blanques”, een te ontwikkelen woonzorgcentrum in Tavernes Blanques, een voorstad van Valencia. Het project wordt gebouwd door Vivalto Vie Spain S.L.U. (onderdeel van de Vivalto Group) en zal na oplevering, verwacht uiterlijk in Q1 van 2025, plaats bieden aan 138 senioren. De totale investeringswaarde voor de bouw van dit woonzorgcentrum wordt geraamd op circa € 10,2 miljoen. Voor de uitbating gaat Care Property Invest voor de allereerste keer een samenwerking aan met de zorgexploitant Solimar, onderdeel van de Vivalto Group, een grote Europese speler in de uitbating van zorginstellingen. Deze transactie kadert binnen het strategisch groeiplan van Care Property Invest op deze markt.

Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest; “Vivalto Group is de tweede grote Europese zorgexploitant met wie we in Spanje een samenwerking aangaan om zo ons groeitraject op deze markt verder uit te stippelen. De solide basis aan kennis en ervaring waarover zij beschikken, vergaard door de uitbating van maar liefst 79 woonzorgcentra in 5 landen, maakt hen een ideale partner om dit pad verder te bewandelen. Inclusief Solimar Tavernes Blanques telt onze vastgoedportefeuille ondertussen 134 projecten.”

Het gebouw zal over in totaal 92 kamers beschikken, verdeeld over 5 bouwlagen (een kelder, een gelijkvloers en 3 verdiepingen). Hier zullen, onder andere, ook een eigen dokterspraktijk, fitness-en revalidatieruimte, kapsalon en pedicureruimte aanwezig zijn.

“Solimar Tavernes Blanques” bevindt zich op de rand van een residentiële woonwijk, op slechts 600 m van het centrum van Tavernes Blanques. Hier bevinden zich verschillende winkels, supermarkten en restaurants. Het centrum van de stad Valencia bevindt zich op 5 km afstand. Het project is vlot bereikbaar met de wagen via de Avinguda del Primat Reig en de Avinguda de la Constitucio, twee van de belangrijkste invalswegen van- en naar Valencia, en met het openbaar vervoer dankzij een bushalte op 450 m en een metrohalte op 1,2 km.

De transactie

Care Property Invest kocht vandaag, via haar Spaanse dochtervennootschap Care Property Invest Jasmine S.L.U., de grond van dit project aan waarop Vivalto Vie Spain S.L.U. (onderdeel van de Vivalto Group) binnenkort het woonzorgcentrum zal bouwen. De bouwwerken zullen in schijven gefinancierd worden door de Vennootschap, in functie van de voortgang van de werken. Deze werken zouden in het tweede kwartaal van 2022 van start gaan en de oplevering van het volledige project is voorzien uiterlijk in Q1 van 2025.

Voor de uitbating van dit project, sloot de Vennootschap een nieuwe langetermijnhuurovereenkomst van het type “triple net” (verlengbaar en jaarlijks indexeerbaar) met een looptijd van minimum 20 jaar af met een dochtervennootschap van de Vivalto Group.

De exploitant

Het project zal uitgebaat worden door Solimar, een dochtervennootschap van de Vivalto Group. Solimar is een lokale Valenciaanse zorgexploitant die momenteel 7 woonzorgcentra in de regio uitbaat.

Vivalto Group baat momenteel 79 woonzorgcentra uit in 5 landen. Zij zijn momenteel actief in Frankrijk (30 woonzorgcentra), België(32 woonzorgcentra), Canada (2 woonzorgcentra), Ierland (7 woonzorgcentra) en Spanje (8 woonzorgcentra). In 2020 nam Vivalto Group via Solimar de eerste stap naar de Spaanse markt, waar zij de uitbating van 7 woonzorgcentra in de regio Valencia verzorgde.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie