shareholder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Care Property Invest koopt woonzorgcentrum in Spanje

Vandaag finaliseerde Care Property Invest de aankoop van “Emera Murcia”, een nieuw gebouwd woonzorgcentrum in Murcia (autonome gemeenschap Murcia). Het project, opgeleverd voor deze aankoop, telt 128 private kamers en een dagverzorgingscentrum voor 25 personen. De totale investeringswaarde voor dit woonzorgcentrum wordt geraamd op circa € 10,8 miljoen. Het project wordt vanaf vandaag in gebruik genomen door een dochtervennootschap van de Franse zorgexploitant Groupe Emera, de zevende grootste speler voor ouderenzorg in Europa. Zij sloot hiervoor een “triple net” langetermijnhuuroveereenkomst af met Care Property Invest. Deze transactie kadert binnen het strategisch groeiplan van Care Property Invest op deze markt.

Dit persbericht betekent dat de opschortende voorwaarden, zoals aangekondigd in het persbericht van 16 november 2020, vervuld werden.

Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest; “Met de aankoop van dit woonzorgcentrum wint Care Property Invest verder terrein op de Spaanse zorgvastgoedmarkt. Wij kijken er niet alleen naar uit om op korte termijn ons vastgoedportfolio hier, dewelke ondertussen 7 projecten telt (inclusief deze getekend onder opschortende voorwaarden), verder uit te breiden, maar ook om het samenwerkingsverband met de gevestigde zorgexploitant Groupe Emera te versterken.”

De site

Het nieuw gebouwde en pas opgeleverde woonzorgcentrum “Emera Murcia” ligt net buiten het stadscentrum van Murcia (autonome gemeenschap: Murcia - provincie: Murcia).

Het gebouw telt 5 bouwlagen (een kelderverdieping, een gelijkvloers en 3 verdiepingen) en bestaat uit 128 private kamers en een dagverzorgingscentrum voor 25 personen. Het woonzorgcentrum beschikt over een eigen dokterspraktijk, kinésitherapiepraktijk, kapsalon en pedicureruimte. Verder biedt het project ook een een eigentijds café met terras, waar zowel de bewoners als hun familie welkom zijn.

“Emera Murcia” ligt in een commercieel gebied, naast een residentiële buitenwijk en tussen de drie belangrijkste hoofdwegen van Murcia. Verschillende grote winkels en restaurants bevinden zich op wandelafstand van het project. Het centrum van Murcia ligt 3 km verderop. Het project is vlot bereikbaar met de wagen via de N340 en de N301, alsook met het openbaar vervoer dankzij een bushalte op 280m afstand.

De transactie

Het project "Emera Murcia" werd aangekocht door middel van een share deal. Hierbij verwierf Care Property Invest Spain S.L.U., een 100%-dochteronderneming van Care Property Invest, alle aandelen in Care Property Invest Lily S.L. (voorheen: Euroseniorsclub Murcia S.L.), de vastgoedvennootschap waarin het volledige project werd ondergebracht. Het gebouw bevindt zich in volledig afgewerkte en opgeleverde staat.

Voor de uitbating van dit project sloot de Vennootschap een nieuwe langetermijnhuurovereenkomst van het type “triple net” (verlengbaar en jaarlijks indexeerbaar) met een looptijd van minimum 15 jaar af met WSenior Assistencia Integral 4 S.L., een 100%-dochtervennootschap van Emera.

Het project werd gefinancierd met vreemd vermogen en zorgt vanaf vandaag voor een bijkomende inkomstenstroom voor Care Property Invest.

De exploitant

De Franse zorgexploitant Groupe Emera is met maar liefst 98 zorgsites, waarvan 81 woonzorgcentra, in 6 Europese landen, en meer dan 8.850 bedden in portefeuille, de zevende grootste speler voor ouderenzorg in Frankrijk en in Europa. Zij zijn momenteel actief in Frankrijk (64 zorgsites, waarvan 47 woonzorgcentra), Spanje (14 woonzorgcentra), België(7 woonzorgcentra), Luxemburg (1 woonzorgcentrum), Zwitserland (1 woonzorgcentrum) en Ierland (11 woonzorgcentra). Groupe Emera zette in 2017 haar eerste stappen op de Spaanse markt en exploiteert momenteel 14 sites met ongeveer 1.750 bedden. Groupe Emera heeft verschillende nieuwe projecten die in de komende maanden worden geopend.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie