shareholder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Care Property Invest tekent akkoord voor de verwerving van een Iers woonzorgcentrum

Om haar strategisch groeiplan in Ierland verder te ontvouwen, tekende Care Property Invest vandaag het akkoord onder opschortende voorwaarden voor haar tweede project op deze markt. “Elm Green Nursing Home” in Dunsink (County Dublin) omvat een woonzorgcentrum dat plaats biedt aan 120 bewoners en 27 assistentiewoningen. De totale conventionele waarde van het project bedraagt circa € 26,7 miljoen en de transactie zal plaatsvinden onder de vorm van een asset deal.

Het project zal worden uitgebaat door DomusVi, één van de grootste internationale spelers op het gebied van (residentiële) zorg voor ouderen, op basis van een nieuwe langetermijnhuurovereenkomst van het type “triple net” met een looptijd van minimum 15 jaar (verlengbaar en jaarlijks indexeerbaar).

De formele closing zal naar verwachting plaatsvinden in de loop van het tweede kwartaal van 2022, waarna het project ook bijkomende inkomsten zal genereren voor de Vennootschap.

Advertentie

Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest; “Met het akkoord voor de verwerving van Elm Green Nursing Home, voegt Care Property Invest een tweede zorgvastgoedproject toe aan haar Ierse portefeuille. Wij zijn verheugd om uitbater DomusVi mee te nemen in ons Ierse groeitraject en ambiëren hier onze portefeuille op korte termijn verder uit te breiden.”

De exploitatie

DomusVi is één van de grootste internationale spelers op het gebied van ouderenzorg. De groep biedt een ruime waaier aan diensten en faciliteiten aan zowel onafhankelijke als zorgbehoevende senioren, gaande van ondersteuning door thuiszorg tot hoogwaardige residentiële zorg in haar uitgebreid aanbod aan woonzorgcentra en assistentiewoningen.

Met maar liefst 500 woonzorgvoorzieningen en 100 thuiszorgkantoren biedt DomusVi kwalitatieve zorgondersteuning aan 80.000 senioren in Europa (Frankrijk, Spanje, Duitsland, Ierland, Nederland en Portugal) en Latijns-Amerika (Chili, Uruguay en Colombia).

De transactie

De transactie zal plaatsvinden onder de vorm van een asset deal. Care Property Invest zal het vastgoed van dit project verwerven via haar Ierse dochtervennootschap, Care Property Invest Emerald Ltd.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie