shareholder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Care Property Invest verwerft circa € 33 miljoen aan Iers zorgvastgoed

Afgelopen vrijdag verwierf Care Property Invest een portefeuille van 3 bestaande en volledig operationele, Ierse woonzorgcentra. Het betreft meer specifiek de projecten “Ratoath Manor Nursing Home” in Meath (County Meath), “Dunlavin Nursing Home” in Dunlavin (County Wicklow), en “Leeson Park Nursing Home” in Ranelagh (County Dublin). Deze bieden plaats aan in totaal 169 bewoners en hebben een totale conventionele waarde van circa € 32,7 miljoen.

De transactie vond plaats onder de vorm van een asset deal waarbij Care Property Invest het vastgoed van deze projecten verwierf via haar Ierse dochtervennootschap, Care Property Invest Emerald Ltd..

De projecten worden uitgebaat door Silver Stream Healthcare Group, één van de grootste aanbieders van residentiële zorg voor ouderen in Ierland, op basis van nieuwe langetermijnhuurovereenkomsten van het type “triple net” met een looptijd van minimum 25 jaar (verlengbaar en jaarlijks indexeerbaar) en zullen vanaf vandaag bijkomende inkomsten genereren voor de Vennootschap.

Advertentie

Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest; “De verwerving van deze portefeuille van 3 woonzorgcentra is goed voor een substantiële investering van maar liefst ca. € 33 miljoen en betekent een grote stap voorwaarts in het Ierse groeitraject van Care Property Invest. Deze up and running projecten zullen onmiddellijk een positief effect hebben op onze huurinkomstenstroom en hierdoor onze financiële positie verder versterken. Op basis van de gezamenlijke intentieverklaring die getekend werd tussen Care Property Invest en Silver Stream Healthcare Group, werd vandaag een tweede fase van deze succesvolle samenwerking ingeluid. Wij beschikken op heden over 4 effectief verworven woonzorgprojecten op Ierse bodem en ambiëren dit aantal op korte termijn verder te verhogen.”

De exploitatie

Silver Stream Healthcare Group baat deze woonzorgcentra verder uit. Silver Stream is een Iers bedrijf dat een groeiend aantal woonzorgfaciliteiten in Ierland bezit en uitbaat.

Silver Stream Healthcare is één van de grootste onafhankelijke aanbieders van hoogwaardige ouderenzorg in Ierland. Zij biedt thans gepersonaliseerde langdurige intramurale zorg, respijtzorg en verpleegkundige zorg aan meer dan 700 bewoners, verdeeld over 11 woonzorgcentra en heeft nauwe banden met de lokale gemeenschappen die zij bedient. Silver Stream is opgericht in 1993 en wordt bestuurd door CEO Tom Finn. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ratoath, County Meath.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie