shareholder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Care Property Invest verwerft een te ontwikkelen woonzorgresidentie in Ulestraten (Nederland)

Care Property Invest kondigt de verwerving aan van het ontwikkelingsproject “Warm Hart Ulestraten”, een zorgresidentie voor ouderen met een intensieve zorgbehoefte. Het project ligt in het dorpje Ulestraten in de gemeente Meerssen (provincie Limburg) en zal na oplevering beschikken over 28 zorgappartementen.

Vandaag ging de Vennootschap, via haar Nederlandse dochtervennootschap Care Property Invest.NL4 B.V., over tot de acquisitie van de opstallen en de grond van het project “Warm Hart Ulestraten”. Parallel sloot zij ook een afzonderlijke koopen turnkeyovereenkomst af met de ontwikkelaar, VB2 Projecten B.V., voor de realisatie van deze zorgresidentie, gebaseerd op een uitgebreid programma van eisen en richtlijnen overeengekomen tussen Care Property Invest.NL4 B.V. en de toekomstige uitbater van deze zorgresidentie. De voorlopige oplevering van het project wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2023.

De uitbating van het project zal vanaf de voorlopige oplevering gebeuren door Warm Hart Zorghuizen op basis van een nieuwe langetermijnhuurovereenkomst van het type “triple net” met een looptijd van minimum 20 jaar (verlengbaar en jaarlijks indexeerbaar).

Advertentie

De totale investeringswaarde voor dit project wordt geraamd op circa € 6,5 miljoen.

Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest: “Dit ontwikkelingsproject is het tweede project op korte tijd waarvoor we een samenwerking aangaan met Warm Hart Zorghuizen, een nieuwe, ambitieuze uitbater op de Nederlandse zorgvastgoedmarkt. Inclusief dit project bedraagt het totale aantal woonzorgprojecten in onze portefeuille nu 137.”

De site

De zorgresidentie zal in het dorpje Ulestraten in de gemeente Meerssen (provincie Limburg) gebouwd worden, op wandelafstand van diverse winkels en horecagelegenheden.

Het project zal over in totaal 28 zorgappartementen beschikken, verdeeld over 2 bouwlagen (een gelijkvloers en 1 verdieping). De bewoners kunnen genieten van zowel een mooie binnen-als buitentuin. Het gebouw zal voldoen aan de eisen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG). In lijn met de ESG-doelstellingen van Care Property Invest werd daarom met aandacht gekeken naar de energiebehoefte, het fossiel energiegebruik en het aandeel hernieuwbare energie. De nieuwste technieken op gebied van verwarming (warmtepomp), ventilatie (type C en D), verlichting (LED) en energie (PV-panelen) zullen daarom worden toegepast.

Het project is zowel met de auto als met het openbaar vlot bereikbaar dankzij de vlotte verbinding met de A2 en een bushalte die zich op slechts 350 meter afstand van het project bevindt.

De exploitant

Warm Hart Zorghuizen werd in 2021 opgericht door twee zorgprofessionals met meer dan 25 jaar ervaring op de teller: Sandra Xhofleer en Albert Verschuren. Zij leggen zich toe op de uitbating van duurzame en eigentijdse woon-, service-, welzijns- en zorgcomplexen, hospices en woonlandschappen in Nederland.

Warm Hart Zorghuizen focust zich vooral op de exploitatie van kleinschalige complexen voor intensieve zorg in het middensegment. De exploitant wil zich hoofdzakelijk vestigen in dorpskernen en stadsagglomeraties.

De transactie

Vandaag ging de Vennootschap, via haar Nederlandse dochtervennootschap Care Property Invest.NL4 B.V., over tot de acquisitie van de opstallen en de grond van het project “Warm Hart Ulestraten”. Parallel sloot zij ook een afzonderlijke koopen turnkeyovereenkomst af met de ontwikkelaar, VB2 Projecten B.V., voor de realisatie van deze zorgresidentie, gebaseerd op een uitgebreid programma van eisen en richtlijnen overeengekomen tussen Care Property Invest.NL4 B.V. en de toekomstige uitbater van deze zorgresidentie.

De bouwwerken zullen in schijven gefinancierd worden door de Vennootschap, in functie van de voortgang van de werken. Deze werken zouden in het tweede kwartaal van 2022 van start gaan en de oplevering van het volledige project is voorzien in het tweede kwartaal van 2023.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie