shareholder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Care Property Invest verwerft een te ontwikkelen woonzorgresidentie in Zuidwolde (Nederland)

Care Property Invest kondigt de verwerving aan van het ontwikkelingsproject “Warm Hart Zuidwolde”, een zorgresidentie voor ouderen met een intensieve zorgbehoefte. Het project ligt aan de rand van het dorpje Zuidwolde (provincie Drenthe) en zal na oplevering beschikken over 42 zorgappartementen.

Vandaag ging de Vennootschap, via haar Nederlandse dochtervennootschap Care Property Invest.NL5 B.V., over tot de acquisitie van de opstallen en de grond van het project “Warm Hart Zuidwolde”. Parallel sloot zij ook een afzonderlijke turnkeyovereenkomst af met de risicodragende aannemer, Nikkels bouwbedrijf bv, voor de realisatie van deze zorgresidentie, gebaseerd op een uitgebreid programma van eisen en richtlijnen overeengekomen tussen Care Property Invest.NL5 B.V. en de toekomstige uitbater van deze zorgresidentie. De voorlopige oplevering van het project wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2023.

De uitbating van het project zal vanaf de voorlopige oplevering gebeuren door Warm Hart Zorghuizen op basis van een nieuwe langetermijnhuurovereenkomst van het type “triple net” met een looptijd van 20 jaar (verlengbaar en jaarlijks indexeerbaar).

De totale investeringswaarde voor dit project wordt geraamd op circa € 10,4 miljoen.

Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest: “Dit ontwikkelingsproject zal de eerste samenwerking inluiden met een nieuwe, ambitieuze uitbater op de Nederlandse zorgvastgoedmarkt: Warm Hart Zorghuizen. Inclusief dit project bedraagt het totale aantal woonzorgprojecten in onze portefeuille nu 131.”

Het gebouw zal over in totaal 42 appartementen beschikken, verdeeld over 3 bouwlagen (een gelijkvloers en 2 verdiepingen). Hier zullen, onder andere, een fitness-en revalidatieruimte, kapsalon en pedicureruimte aanwezig zijn.

Het project is zowel met de auto als met het openbaar vlot bereikbaar dankzij de verbindingsweg N48 en een bushalte die zich op slechts 500 meter afstand van het project bevindt.

De exploitant

Warm Hart Zorghuizen werd in 2021 opgericht door twee zorgprofessionals met meer dan 25 jaar ervaring op de teller: Sandra Xhofleer en Albert Verschuren. Zij leggen zich toe op de uitbating van duurzame en eigentijdse woon-, service-, welzijns- en zorgcomplexen, hospices en woonlandschappen in Nederland.

Warm Hart Zorghuizen focust zich vooral op de exploitatie van kleinschalige complexen voor intensieve zorg in het middensegment. De exploitant wil zich hoofdzakelijk vestigen in dorpskernen en stadsagglomeraties.

De transactie

Vandaag ging de Vennootschap, via haar Nederlandse dochtervennootschap Care Property Invest.NL5 B.V., over tot de acquisitie van de opstallen en de grond van het project “Warm Hart Zuidwolde”. Parallel sloot zij ook een afzonderlijke turnkeyovereenkomst af met de risicodragende aannemer, Nikkels bouwbedrijf bv, voor de realisatie van deze zorgresidentie, gebaseerd op een uitgebreid programma van eisen en richtlijnen overeengekomen tussen Care Property Invest.NL5 B.V. en de toekomstige uitbater van deze zorgresidentie. Ridge B.V. was de verkopende partij van dit project.

De bouwwerken zullen in schijven gefinancierd worden door de Vennootschap, in functie van de voortgang van de werken. Deze werken zouden in het eerste kwartaal van 2022 van start gaan en de oplevering van het volledige project is voorzien in het tweede kwartaal van 2023.

Voor de uitbating van dit project, zal de Vennootschap bij oplevering een nieuwe langetermijnhuurovereenkomst van het type “triple net” (verlengbaar en jaarlijks indexeerbaar) met een looptijd van minimum 20 jaar afsluiten met Warm Hart Zorghuizen.

Lees het volledige persbericht hier

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie