shareholder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Care Property Invest verwerft een woonzorgcentrum in Bray (IE)

Om haar strategisch groeiplan in Ierland verder te ontvouwen, verwierf Care Property Invest vandaag haar zesde project op deze markt. “Cairnhill Nursing Home” in Bray (County Wicklow) is een bestaand en volledig operationeel woonzorgcentrum dat plaats biedt aan 93 bewoners, met een totale conventionele waarde van circa € 20,0 miljoen. De transactie vond plaats onder de vorm van een asset deal waarbij Care Property Invest het vastgoed van dit project verwierf via haar Ierse dochtervennootschap Care Property Invest Emerald Ltd.

Het project wordt uitgebaat door de Ierse vennootschap McMahon Healthcare Limited, met wie DomusVi een overeenkomst onder opschortende voorwaarden heeft voor de overname van 100% van de aandelen in McMahon Healthcare Limited. Hiervoor werd een nieuwe langetermijnhuurovereenkomst van het type “triple net” met een looptijd van minimum 15 jaar (verlengbaar en jaarlijks indexeerbaar) afgesloten. Het project genereert vanaf vandaag bijkomende inkomsten voor de Vennootschap.

Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest; “Met de verwerving van Cairnhill Nursing Home, voegt Care Property Invest een zesde zorgvastgoedproject toe aan haar Ierse portefeuille. Wij zijn verheugd om uitbater DomusVi wederom mee te nemen in ons Ierse groeitraject en ambiëren hier onze portefeuille op korte termijn verder uit te breiden.”

De exploitatie

DomusVi is één van de grootste internationale spelers op het gebied van ouderenzorg. De groep biedt een ruime waaier aan diensten en faciliteiten aan zowel onafhankelijke als zorgbehoevende senioren, gaande van ondersteuning door thuiszorg tot hoogwaardige residentiële zorg in haar uitgebreid aanbod aan woonzorgcentra, assistentiewoningen, dagcentra en psychiatrische centra.

Met maar liefst 500 woonzorgvoorzieningen en 100 thuiszorgkantoren biedt DomusVi kwalitatieve zorgondersteuning aan 80.000 senioren in Europa (Frankrijk, Spanje, Duitsland, Ierland, Nederland en Portugal) en Latijns-Amerika (Chili, Uruguay en Colombia).

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie