shareholder

Care property invest viert een kwarteeuw beursnotering op euronext brussels

©Care Property Invest

Nadat we vorig jaar ons 25-jarig bestaan vierden, mogen we vandaag eveneens ons 25e jaar beursnotering op Euronext Brussels aankondigen. Care Property Invest werd oorspronkelijk opgericht als eerste Belgische vastgoedbevak. Het doel was om vooral ook particulieren de mogelijkheid te bieden om te beleggen in een ruime portefeuille zorgvastgoed en zo de hoge volumes aan spaargelden in Vlaanderen te mobiliseren voor een sociaal doel. Na het afronden van een bouwprogramma van 2.000 serviceflats voor de Vlaamse Gemeenschap, verruimden we in 2014 het maatschappelijk doel, wat toeliet om de activiteiten ook open te stellen voor de private sector. Gesteund door deze nieuwe mogelijkheden, groeiden we op 7 jaar uit tot de ambitieuze, internationale zorgvastgoedspeler van vandaag. Wij zorgbouwen ondertussen al 25 jaar aan een duurzaam aandeel, met tevreden aandeelhouders en een portefeuille die aansluit op de zorgbehoefte van onze samenleving als onze belangrijkste fundamenten.

Ons verhaal als zorgvastgoedspeler, en tevens België’s allereerste erkende bevak, begon al op 30 oktober 1995, toen we Serviceflats Invest nv oprichtten als een investeringsplatform waardoor particulieren rechtstreeks konden beleggen in een volledige en unieke portefeuille zorgvastgoed. Deze fondsen werden ingezet om, op vraag van de Vlaamse Gemeenschap, 2.000 kwalitatieve en betaalbare serviceflats te realiseren voor OCMW’s en vzw’s en dit via een alternatieve financieringswijze, dus zonder gebruik te maken van subsidies, maar met het spaargeld van particulieren. De uiterst stabiele inkomstenstroom die uit dit deel van de portefeuille voortvloeit, is vandaag nog steeds goed voor ongeveer 40% van de totale huurinkomsten. Kort nadien, op 7 februari 1996, trokken we naar de beurs en noteerden we op Euronext Brussels.

Nadat de laatste flats van de in totaal 76 projecten opgeleverd werden, werd ons doel in 2014 drieledig verruimd om (a) onze activiteiten en expertise bijkomend aan te kunnen bieden aan private operatoren, (b) ook te kunnen investeren in zorgvastgoed voor mensen met een beperking en (c) onze geografische scope te vergroten van België naar de volledige EER. Om ons uitgebreide doel zo goed mogelijk te weerspiegelen, veranderden we onze naam naar Care Property Invest nv.

Advertentie

Dankzij deze uitbreiding van onze activiteiten, die ons toeliet om een bredere waaier aan woonzorgoplossingen te bouwen en verwerven, zowel voor ouderen als voor mensen met een beperking, en deze op lange termijn ter beschikking te stellen aan zowel private als publieke zorgexploitanten, konden we de ambities van de Vennootschap op 7 jaar tijd naar een volgend niveau tillen. Dit was de start van een groeiperiode waarin de fair value van de vastgoedportefeuille van de Vennootschap verviervoudigde en steeg van circa €200 miljoen naar circa € 850 miljoen.

Internationale ambities

Het hoge groeitempo sinds onze doelverruiming in 2014 deed het management van Care Property Invest al snel over de landsgrenzen heen kijken. In 2018 namen we daarom de stap naar de Nederlandse markt, ondertussen goed voor een portfolio van 18 projecten. Vervolgens maakten we in 2020 ook de stap naar de Spaanse markt, binnen Europa één van de landen waar de vergrijzing de grootste impact heeft. Hier konden we ondertussen ook 4 projecten(1) verwerven. Wij wensen ook in de toekomst onze Europese positie als beursgenoteerde zorgvastgoedspeler verder te versterken door de (inter)nationale uitbreiding van onze zorgvastgoedportefeuille.

Lees hier het volledige persbericht.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie