shareholder

Verwerving van een nieuw gebouwd woonzorgcentrum in Almeria

Care Property Invest kondigt haar vierde acquisitie op de Spaanse markt aan. Het nieuw gebouwde woonzorgcentrum “Emera Almeria” is het eerste afgewerkte project dat zij op deze markt aankoopt en heeft een centrale ligging, in de buurt van het stadscentrum van Almeria. Het woonzorgcentrum biedt een totale capaciteit van 154 private woongelegenheden, verdeeld over 56 éénpersoonskamers en 49 tweepersoonskamers, in het woonzorgcentrum en 20 personen in het dagverzorgingscentrum.

De aankoop van "Emera Almeria" werd afgerond door middel van een share deal waarbij Care Property Invest Spain S.L.U., een 100%-dochteronderneming van Care Property Invest, 100% van de aandelen in Care Property Invest Jasmine, S.L. (voorheen: Euroseniorsclub Almeria, S.L.) verwierf, de vastgoedvennootschap waarin het volledige project is ondergebracht. Het gebouw werd ontwikkeld door het Spaanse vastgoedbedrijf Euroseniorsclub, gespecialiseerd in de ontwikkeling van hoogwaardige woonzorg- en dagverzorgingscentra in zowel Spanje en Portugal, en de voorlopige oplevering ervan vond plaats vlak voor deze effectieve overname.

De uitbating van "Emera Almeria" is in handen van Wsenior Asistencia Integral 4 S.L., een dochtervennootschap van Groupe Emera, op basis van een nieuwe “triple net” langetermijnhuurovereenkomst met een minimale looptijd van 15 jaar (verlengbaar) die jaarlijks geïndexeerd zal worden. Deze overeenkomst treedt onmiddellijk in werking en zal aldus vanaf heden onmiddellijke inkomsten voor de Vennootschap genereren.

De totale conventionele waarde voor dit project bedraagt circa € 10,0 miljoen.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie