shareholder

Verwerving van een woonzorgcentrum te Brakel

©Care Property

Care Property Invest meldt de acquisitie van het woonzorgcentrum “Residentie ‘t Neerhof” te Brakel. Hiervoor verwierf zij 100% van de aandelen in de vennootschap ‘t Neerhof Service nv, dat in het bezit is van het vastgoed van dit woonzorgcentrum. Het project heeft een totale capaciteit van 108 woongelegenheden, waarvan 38 plaatsen voor herstelverblijf. De exploitatie is in handen van de Vulpia Care Group op basis van een langetermijnovereenkomst.

De conventionele waarde van dit project bedraagt circa € 14,8 miljoen.

Quote Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest;

“Wij zijn verheugd dat dit project, gelegen in een prachtige groene omgeving, aan onze woonzorgportefeuille toegevoegd wordt. Naast permanente bewoning, is een gedeelte van het pand ingericht voor herstelverblijven waardoor ook mensen met een zwaardere zorgbehoefte hier welkom zijn. Voorts verstevigen wij met deze acquisitie onze samenwerking met de Vulpia Care Group, een uitermate ervaren zorgexploitant.

Dit project zou de teller op een totaal van 95 zorgprojecten in onze vastgoedportefeuille brengen. In dit aantal is ook het woonzorgcentrum “Home Aldante” meegenomen, dat eveneens vandaag verworven werd.”

De exploitatie

De uitbating van het woonzorgcentrum wordt waargenomen door Vulpia Vlaanderen vzw, een entiteit 100% onder controle van de Vulpia Care Group, één van de grootste Belgische spelers in de zorgexploitatie. Het onroerend goed wordt ter beschikking gesteld door middel van een erfpachtovereenkomst van het type “triple net ” met een looptijd van 27 jaar (verlengbaar).

Het vastgoed

Het woonzorgcentrum ligt in het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen, vlakbij de dorpskernen van Brakel, Elst en Michelbeke. Door haar ligging te midden van het groen, ligt de focus van dit woonzorgcentrum op de “natuurbeleving”. Veel van de activiteiten voor de bewoners zijn hier dan ook op afgestemd.

De belbus wordt ingeschakeld om de verschillende dorpskernen in de buurt te bereiken. Met de wagen is het woonzorgcentrum vlot bereikbaar via de E40, E17, E429 en de N8. Er is bovendien ruim voldoende parkeergelegenheid voorzien aan de voorzijde van ”Residentie ’t Neerhof”.

Het project bestaat uit 4 bouwlagen en beschikt over 108 woongelegenheden waarvan er 38 voor herstelverblijf zijn ingericht. Op de benedenverdieping is een beveiligde afdeling ingericht voor mensen met dementie, met toegang tot een afgesloten tuin. Wat betreft aanvullende diensten heeft “Residentie ’t Neerhof” een logopedist en meerdere kinesisten in huis, alsook een kapperszaak en een pedicuresalon. Gezien haar ligging beschikt het project over een enorme tuin met terras waar de bewoners in alle rust kunnen genieten van de omliggende natuur en de buitenlucht.

De transactie

Care Property Invest verwierf alle aandelen in de vennootschap ‘t Neerhof Service nv, eigenaar van het vastgoed van het woonzorgcentrum. Dit onroerend goed heeft een conventionele waarde van circa € 14,8 miljoen. Deze waarde is grotendeels gebaseerd op en ligt in lijn met de waardering van de vastgoeddeskundige.

De Vennootschap financiert het project door middel van vreemde middelen en door de gedeeltelijke overname van bestaande kredieten. De Vennootschap heeft hiervoor een obligatie uitgegeven voor een looptijd van 10 jaar aan een vaste rentevoet van 2, 078%, zijnde een kredietmarge van 90 basispunten.

Care Property Invest herhaalt haar wens om in de toekomst haar vastgoedportefeuille verder uit te breiden met zorgvastgoed zowel in het Vlaams, Waals en Brussels Hoofdstedelijk Gewest als in de hele Europese Economische Ruimte.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud