shareholder

Verwerving van een woonzorgcentrum te Genval via inbreng in natura

Care Property Invest meldt de verwerving van het woonzorgcentrum “La Résidence du Lac” te Genval, een woonzorgcentrum gebouwd in 2011 met in totaal 109 erkende woongelegenheden (89 eenpersoonskamers en 10 tweepersoonskamers).

Hiervoor verwierf zij 100% van de aandelen in Immo du Lac SA, de vennootschap die eigenaar is van het vastgoed van dit woonzorgcentrum. Deze nieuwe uitbreiding van de portefeuille werd gerealiseerd middels een succesvolle inbreng in natura van alle aandelen Immo du Lac SA in het kapitaal van Care Property Invest, en dit binnen het kader van het toegestaan kapitaal. Naar aanleiding van deze inbreng die leidt tot een kapitaalverhoging (incl. uitgiftepremie) van € 16.372.079,85 werden 764.031 nieuwe aandelen Care Property Invest uitgegeven. De uitgifteprijs bedraagt € 21,43 per aandeel. Voor de grond verkreeg Immo du Lac SA een recht van erfpacht met een looptijd van 76 jaar van l’Association des Oeuvres Paroissiales de la région de Braine-l’Alleud (parochie Braine-l’Alleud).

De exploitatie van “La Résidence du Lac” zal verder worden waargenomen door La Résidence du Lac SA op basis van een nieuwe langetermijnhuurovereenkomst van het type “triple net” (verlengbaar).

De conventionele waarde van dit project bedraagt circa € 17,56 miljoen.

Quote Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest:

“Dit woonzorgcentrum is het tweede project in het Waals gewest dat we verwierven en de eerste samenwerking die we aangaan met exploitant La Résidence du lac SA. Het gaat om een project op een uitzonderlijke locatie, op een steenworp van het prachtige meer van Genval. Dit woonzorgcentrum brengt het totaal aantal effectief verworven projecten in onze vastgoedportefeuille op 103.”

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud