shareholder

Cofinimmo finaliseert de verkoop van de Vorst 23-25 site

©COFINIMMO

Cofinimmo heeft vandaag de authentieke acte met betrekking tot de verkoop van de kantoorgebouwen Vorst 23-25, gelegen aan de Vorstlaan in de gedecentraliseerde zone van Brussel ondertekend. De verkoop werd afgesloten voor 50 miljoen EUR. Dit bedrag overstijgt niet alleen de laatste reële waarde (op 31.03.2019) die de onafhankelijke waarderingsdeskundige van Cofinimmo bepaalde vóór de aankondiging van de verkoop, maar eveneens de reële waarde op 30.09.2019.

De site bestaat uit twee aangrenzende gebouwen: Vorst 25 (voorheen naar zijn laatste bewoner het ‘AXA-gebouw’ genoemd) en Vorst 23. Het geheel biedt meer dan 57.000 m² kantoren en staat leeg sinds het vertrek van de AXA Groep in 2017.

Het aangrenzend perceel, eveneens gekend als ‘Tenreuken’ maakt echter geen deel uit van de transactie van vandaag.

Jean-Pierre Hanin, Chief Executive Officer van Cofinimmo: “De Vorst was altijd al een iconisch gebouw in Brussel, toch paste het niet meer binnen onze strategie. Inderdaad, de groep desinvesteerde in eerste instantie zeer grote kantoorruimtes met één enkele huurder om het globale evenwicht van haar kantorenportefeuille te verbeteren en het geïnvesteerd aandeel in de gedecentraliseerde zone van Brussel te verminderen ten voordele van gebouwen in het Central Business District. Wij zijn uiteraard verheugd met de nieuwe perspectieven die de kopers aan deze site zullen kunnen bieden.”

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud