shareholder

Cofinimmo investeert 20 miljoen EUR in zorgvastgoed voor het Franse Rode Kruis

©Cofinimmo

Vandaag verwierf de Cofinimmo Groep in Chalon-sur-Saône, in de streek van Bourgogne-Franche-Comté, de muren van een nazorg- en revalidatiekliniek in aanbouw door het Franse Rode Kruis. Dit vond plaats in het kader van de verwerving van de rechten van een bouwlease voor een looptijd van 40 jaar. Een eerste schijf van de verwervingsprijs van in totaal ongeveer 20 miljoen EUR, werd vandaag betaald.

De instelling ligt in een gezamenlijke ontwikkelingszone , waar zich eveneens een ziekenhuis, een centrum voor nucleaire geneeskunde en een medisch centrum bevinden. Bij de oplevering van de werken, gepland voor het einde van het eerste kwartaal van 2019, zal de instelling ongeveer 130 bedden en een bovengrondse oppervlakte van nagenoeg 9 300 m² aanbieden. Zij zal een dienst neurologie, pulmonologie, en cardiologie omvatten, alsook een neurovegetatieve dienst.

Het Franse Rode Kruis zal het gebouw uitbaten in het kader van een huurovereenkomst4 van het type ‘dubbel netto’ 5 dat het vandaag afsloot met Cofinimmo voor de resterende looptijd van de bouwlease. De jaarlijkse vergoeding van ongeveer 1 miljoen EUR zal vanaf de oplevering van de werken verschuldigd zijn en zal jaarlijks geïndexeerd worden volgens de Franse referentie-index van de huurprijzen. Bij het verlopen van de bouwlease zullen de muren van de kliniek automatisch toekomen aan het Franse Rode Kruis.

Certivea zal het gebouw een certificaat ‘NF-HQE® Bâtiments tertiaires Hospitalier Millésime 2008 Démarche HQE’, vergezeld van een ‘Passeport Bâtiment Durable’ met een ‘Excellent’-niveau in de fasen ‘Planning’ en ‘Design’ toekennen. Deze labels getuigen van een duurzame benadering door het milieu te respecteren en het gebruikerscomfort te garanderen.

Deze transactie werd opgenomen in de pijplijn van de investeringen onder due diligence die op 20.06.2018 werd aangekondigd in het kader van de kapitaalverhoging van Cofinimmo, die op 02.07.2018 met succes werd afgesloten.

Jean-Pierre Hanin, Chief Executive Officer van Cofinimmo: “Wij zijn uiterst tevreden met het feit dat we onze zorgvastgoedportefeuille verder kunnen diversifiëren en dat we een partnerschap van lange termijn met het Franse Rode Kruis kunnen afsluiten. Wij zijn opgetogen dat wij onze uitgebreide expertise in het beheer van vastgoedprojecten en gebouwen ten dienste kunnen stellen van de ontwikkeling van deze organisatie met wereldwijde erkenning.”

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud