shareholder

Cofinimmo investeert voort in Duits zorgvastgoed: verwerving van twee woonzorgcentra voor 26,5 miljoen EUR

©RV DOC

De Cofinimmo Groep verwierf onlangs een woonzorgcentrum in Duitsland en ondertekende een overeenkomst voor de verwerving van een tweede actief van dit type dat in aanbouw is. De totale investering bedraagt 26,5 miljoen EUR. De investeringen en verbintenissen van de Groep in zorgvastgoed in 2017 bedragen aldus 94,5 miljoen EUR.

Op 11.12.2017 verwierf Cofinimmo het woonzorgcentrum ‘Gelsenkirchen Bismarckpark’ te Gelsenkirchen, Noordrijn-Westfalen, voor 11,4 miljoen EUR. De instelling werd gebouwd in 1998 en zal binnenkort gerenoveerd worden. Dubbele kamers zullen tot individuele kamers omgevormd worden om aldus te beantwoorden aan de vereiste normen van de deelstaat.

Cofinimmo en de uitbater zullen elk een deel van de werken financieren. Het budget dat Cofinimmo hiervoor op zich neemt, erelonen en btw inbegrepen, bedraagt 1,0 miljoen EUR. Door deze renovatie zal de onthaalcapaciteit van 133 naar 109 bedden dalen.

Het woonzorgcentrum Bismarck telt een bovengrondse oppervlakte van 6 466 m2. Het wordt uitgebaat door Curanum AG München, een dochtervennootschap van de Korian Groep, waarmee Cofinimmo een 'dubbel netto'1 huurovereenkomst heeft gesloten voor een vaste looptijd van 17 jaar, met een verlengoptie voor tien jaar. Het initieel brutohuurrendement bedraagt 6,2 %.

De dag voordien, op 11.12.2017, sloot Cofinimmo een overeenkomst voor de verwerving van het woonzorgcentrum ‘Azurit Seniorenzentrum Riesa’, dat momenteel gebouwd wordt. Het centrum ligt in de gemeente Riesa, halverwege Leipzig en Dresden, in de deelstaat Saksen. Het actief zal 138 bedden tellen, verspreid over een bovengrondse oppervlakte van 6 450 m2. Bij de oplevering van de werken, voorzien in het tweede kwartaal van 2018, zal Cofinimmo eigenaar van het woonzorgcentrum worden. De uitbater Azurit Rohr GmbH zal het huren d.m.v. een 'dubbel netto'1 huurovereenkomst van 25 jaar, met een verlengoptie voor vijf jaar. Azurit is een belangrijke speler op het vlak van huisvesting en zorg voor senioren in Duitsland. Cofinimmo verhuurt hen reeds een actief in Chemnitz 2 , ook in de deelstaat Saksen, dat zij in 2016 heeft verworven. De nieuwe verwerving vraagt een investering van 15,1 miljoen EUR. Het initieel brutohuurrendement zal 5,7 % bedragen.

De huur van beide activa zal geïndexeerd worden op basis van de Duitse consumentenprijsindex.

Jean-Edouard Carbonnelle, Chief Executive Officer: "Beide transacties liggen in lijn met de strategie die onze Groep aankondigde, namelijk de groei van onze zorgvastgoedportefeuille in Nederland en Duitsland, waar de huurrendementen en looptijd van de huurovereenkomsten een aantrekkelijke combinatie vormen voor Cofinimmo en haar aandeelhouders. Deze strategie beoogt ook een goede opsplitsing, per land en per markt, van de risico's verbonden aan de activiteiten van onze huurders."

1 In Duitsland wordt de term ‘dubbel netto’ vaak vertaald als ‘Dach & Fach’.

2 Zie ook ons persbericht van 19.12.2016.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud