shareholder

Cofinimmo verwerft acht Belgische woonzorgcentra via inbrengen in natura

©Cofinimmo

Cofinimmo heeft een overeenkomst gesloten betreffende de verwerving van acht woonzorgcentra in België. Dit zal gebeuren door inbrengen in natura van de aandelen van een vennootschap enerzijds, en door de inbreng in natura van een gebouw anderzijds. De conventionele waarde voor de berekening van de prijs van de aandelen en de waarde van het gebouw bedragen samen ongeveer 149 miljoen EUR.

De inbrengen in natura bedragen 122 327 880 EUR; hiervoor zullen 1 183 737 nieuwe aandelen worden uitgegeven in het kader van het toegestaan kapitaal, en zullen in handen van de inbrengers komen. De nieuwe aandelen zijn verdeeld tussen 11 inbrengers. Voor alle activa werden triple net1 overeenkomsten met een gewogen gemiddelde resterende looptijd van 24 jaar afgesloten. Het initieel brutorendement bedraagt ongeveer 4,5 %, wat in lijn ligt met de huidige marktvoorwaarden en de kwaliteit van de woonzorgcentra. De verhandeling van het Cofinimmo-aandeel werd naar aanleiding van deze inbrengen in natura eerder vandaag geschorst en zal pas opnieuw geopend worden na de bekendmaking van een andere transactie later vandaag. 

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud