shareholder

Cofinimmo verwerft een woonzorgcentra in Duitsland

©cofinimmo

Vandaag verwierf Cofinimmo het woonzorgcentrum ‘Seniorenresidenz Langelsheim’ in Langelsheim in de deelstaat Nedersaxen, voor een bedrag van 8,0 miljoen EUR.

De instelling werd in 2004 gebouwd en uitgebreid in 2010. Het centrum telt 78 bedden en heeft een bovengrondse oppervlakte van 4 354 m². Cofinimmo tekende een ‘dubbel netto’1 huurovereenkomst van 20 jaar, met twee verlengingsopties van vijf jaar met de uitbater Convivo Holding GmbH. Het initieel brutohuurrendement bedraagt 6,4 %.

Convivo Holding GmbH, een zorguitbater die in Bremen gevestigd is, is geen nieuwe huurder voor Cofinimmo. Beide partijen ondertekenden in september 2017 reeds een overeenkomst voor de huur van ‘Villa Sonnenmond’, een woonzorgcentrum gelegen in Neustadt im Westerwald, gespecialiseerd in de verzorging van senioren met dementie.

De verwerving van het woonzorgcentrum ‘Seniorenresidenz Langelsheim’ is opgenomen in de geëngageerde investeringspijplijn die op 08.02.2018 werd gecommuniceerd.

Jean-Edouard Carbonnelle, Chief Executive Officer : " Deze transacties kadert met de groeistrategie van onze Groep. Onze zorgvastgoedportefeuille in Duitsland vertegenwoordigt vandaag 157 miljoen EUR en telt tien activa. Onze doelstelling is te blijven groeien in deze markt waar de behoefte aan huisvesting en zorg voor ouderen snel groeit. Wij blijven dus actief zoeken naar kwaliteitsvolle activa op de Duitse markt. "

1 In Duitsland wordt ‘dubbel netto’ vaak vertaald met ‘Dach & Fach’: de kosten voor het structureel onderhoud van het gebouw en voor de vervanging van technische uitrustingen zijn ten laste van de eigenaar.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud