shareholder

Cofinimmo verwerft een zorgvastgoedsite in Nederland

©Cofinimmo

Cofinimmo heeft, via een dochtervennootschap, een zorgvastgoedsite in Zoetermeer, op een steenworp van Den Haag, voor bijna 10 miljoen EUR verworven.

Jean-Pierre Hanin, Chief Executive Officer van Cofinimmo: “De verwerving van deze site sluit volledig aan bij onze strategie om onze zorgvastgoedportefeuille in Nederland en elders in Europa, te versterken en te diversifiëren, door in kwalitatieve gebouwen te investeren. Met deze transactie bevestigen wij eveneens ons vertrouwen in de Stichting Fundis waarmee we reeds een vruchtbare samenwerking hebben in Rotterdam.”

De site

Deze revalidatiekliniek, pal in het zorghart van Zoetermeer, dichtbij Den Haag, werd gebouwd in 1997 en werd in 2008 uitgebreid met een derde verdieping. De instelling heeft een totale bovengrondse oppervlakte van ca. 9.100 m² en huisvest verschillende zorgverstrekkers. Het gebouw is uitstekend gelegen, op een zorgcampus waar zich onder andere het Langeland ziekenhuis, dat momenteel in uitbreiding (orthopedisch ziekenhuis en parking)is, bevindt, met een tramhalte op wandelafstand. Het beschikt over een energiecertificaat niveau A.

De verrichting

Cofinimmo heeft, via haar dochtervennootschap Superstone NV, het gebouw verworven en de huurovereenkomst recentelijk afgesloten met WelThuis BV overgenomen. Het gaat om een triple netto huurovereenkomst met een resterende looptijd van 10 jaar, jaarlijks geïndexeerd volgens de Nederlandse consumentenprijsindex. Het initieel brutorendement bedraagt ruim 6 %.

De huurder

Het gebouw wordt verhuurd aan WelThuis BV, voor 100 % dochteronderneming van Stichting Fundis, waarmee Cofinimmo reeds samenwerkt voor de zware renovatie van een revalidatiecentrum en de afbraak en heropbouw van een woonzorgcentrum in Rotterdam. WelThuis BV verhuurt een deel van het gebouw onder, met name aan het LangeLand ziekenhuis, GGZ Rivierduinen en Basalt Revalidatie en beheert op dezelfde site een groot woonzorgcentrum.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud