shareholder

Cofinimmo verwerft zeven Belgische woonzorgcentra via inbrengen in natura

©cofinimmo

Handel in Cofinimmo aandelen hervat na een tweede reeks inbrengen in natura

Cofinimmo heeft een overeenkomst gesloten betreffende de verwerving van zeven woonzorgcentra in België. Dit zal gebeuren door inbrengen in natura van gebouwen. Hun conventionele waarde bedraagt 148,1 miljoen EUR.

De inbrengen bedragen 148,1 miljoen EUR; hiervoor zullen 1 433 314 nieuwe aandelen vandaag uitgegeven worden in het kader van het toegestaan kapitaal, en zullen in handen van de inbrengers komen. De nieuwe aandelen zijn verdeeld tussen 7 inbrengers.

Voor alle activa werden triple net1 overeenkomsten met een gewogen gemiddelde resterende looptijd van 27 jaar afgesloten. Het initieel brutorendement bedraagt ongeveer 4,5 %, wat in lijn ligt met de huidige marktvoorwaarden en de kwaliteit van de woonzorgcentra.

Cofinimmo heeft van de inbrengers van de twee reeksen operaties vernomen dat de nieuwe aandelen vandaag niet aangeboden zullen worden in het kader van een private plaatsing bij institutionele investeerders.

De verhandeling van het Cofinimmo-aandeel werd vandaag, naar aanleiding van deze inbrengen in natura en eerdere transacties van deze ochtend, geschorst en zal na bekendmaking van dit persbericht zo spoedig mogelijk worden hervat.

Een gedetailleerd persbericht over de twee transacties volgt later vandaag.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud