shareholder

Cofinimmo voegt 15 woonzorgcentra toe aan haar Belgische portefeuille via inbrengen in natura

©Cofinimmo

• Investering van ca. 300 miljoen EUR in zorgvastgoed • Vastgoedbeleggingen overschrijden de kaap van 4 miljard EUR • Versterking van het eigen vermogen met 270 miljoen EUR

Vandaag heeft Cofinimmo overeenkomsten gesloten betreffende de verwerving van 15 woonzorgcentra in België. Dit is gebeurd door een inbreng in natura van de aandelen van een vennootschap voor zeven gebouwen enerzijds, en door de inbreng in natura van de overige acht gebouwen anderzijds. De conventionele waarde voor de berekening van de prijs van de aandelen en de waarde van de gebouwen bedragen samen 297 miljoen EUR. De inbrengen in natura bedragen 270 446 932 EUR. In dat kader zijn 2 617 051 nieuwe gewone aandelen uitgegeven, zoals reeds vermeld in de eerder persberichten van vandaag.

Jean-Pierre Hanin, CEO van Cofinimmo: "Wij zijn bijzonder verheugd deze 15 woonzorgcentra toe te voegen aan onze zorgvastgoedportefeuille in België, voor ca. 300 miljoen EUR. Deze operaties tonen aan dat we, naast de geografische diversificatie van de laatste jaren, erkend en gewaardeerd worden in onze eerste thuismarkt. Dit zijn grote transacties, bovendien met recente gebouwen. Wij zijn ook verheugd nieuwe aandeelhouders te verwelkomen die allemaal voor Cofinimmo hebben gekozen. We verwelkomen ook nieuwe uitbaters in onze portefeuille en we bevestigen ons vertrouwen in twee uitbaters waarmee wij al een partnerschap hadden. Ten slotte versterken wij ons eigen vermogen met 270 miljoen EUR, dat gebruikt kan worden om verdere investeringen te financieren.”

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud