shareholder

Nieuwe verhuring in het kantoorgebouw Belliard 40

©BELGA

Bijna 60 % van de totale oppervlakte verhuurd vóór oplevering van de werken

Cofinimmo draagt bij tot een grondige hertekening van de Brusselse Belliardstraat met de reconstructie van het gebouw met huisnummer 40. Dit complex biedt 18 700 m² kantooroppervlakte en kreeg van bij het ontwerp de erkenning als 'voorbeeldgebouw' door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Vandaag is Cofinimmo verheugd om aan te kondigen dat zij reeds overeenkomsten heeft ondertekend voor de verhuring van meer dan de helft van de oppervlakte terwijl de werken nog

niet zijn afgerond. Op 01.10.2018 zal International Workplace Group1 er een ‘Spaces’ coworking ruimte van 4 355 m² openen. Begin 2019 zullen CEFIC en PlasticsEurope, beiden sinds lang klant van Cofinimmo, 6 737 m² huren in het gebouw. Beide huurovereenkomsten werden ondertekend voor een vaste looptijd van 15 jaar.

De bouwwerken zullen tijdens het eerste kwartaal 2018 afgerond zijn.

Het gebouw Belliard 40 voldoet aan hoge milieukwaliteitsnormen dankzij de gebruikte materialen en de technische installaties, wat haar de BREEAM 'Excellent' certificering oplevert. Voor het eerst zal op deze plaats een publieke groene ruimte ingericht worden aan de voet van het gebouw, wat het aanzicht van een deel van deze drukbezette Brusselse ader aanzienlijk zal veranderen. Het complex zal ook voor een architecturale heropleving zorgen dankzij haar buitengewone structuur, bestaande uit een blok dat op twee andere rust, en door de aanwezigheid van een transparant atrium van vijf verdiepingen. Voorbijgangers zullen hierdoor een binnentuin aan de achterzijde van het gebouw kunnen zien vanaf de esplanade, die aangelegd zal zijn over de hele lengte van het gebouw. De huurders van de bovenste verdiepingen zullen van een buitengewoon uitzicht over Brussel genieten. Tot slot zal 1 370 m² gebruikt worden voor de inrichting van 17 wooneenheden die Cofinimmo vervolgens zal verhuren.

Xavier Denis – Chief Operating Officer: "Belliard 40 is een project dat ons nauw aan het hart ligt. Wij wilden een modelgebouw optrekken in Brussel en bijdragen tot de duurzame ontwikkeling van de stad, waarbij unifunctionele wijken geleidelijk verdwijnen. Meer dan twee jaar na de start van deze grote werf stellen we met plezier vast dat dit speculatieve project door de markt wordt gesmaakt. Dit bewijst dat er een grote vraag bestaat naar kwalitatieve kantoorruimte in de Brusselse Leopoldwijk."

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud