shareholder

Belangrijke transactie in het segment van aparthotels

©Yvan Glavie

Op 27 juni 2018 heeft Home Invest Belgium een overeenkomst (onder opschortende voorwaarden) gesloten met het oog op de verwerving van de naamloze vennootschap BE REAL ESTATE, eigenaar van vier gebouwen van het type “aparthotel”, alle gelegen in Brussel. Aparthotels bieden gemeubelde appartementen te huur aan, in combinatie met de diensten van een hotel (zoals receptie, schoonmaak, wasserij, enz.).

Het eerste gebouw is gelegen in het hart van de Europese wijk, aan het Ambiorixplein n°28; het tweede gebouw bevindt zich vlakbij de Grote Markt, in de Dominicanenstraat n°25. Het derde gebouw situeert zich op het Montgomery plein, aan de Tervurenlaan n°149. Het laatste gebouw is gelegen aan de Regentlaan, vlakbij het Madou plein en het Koninklijk Circus. Door deze transactie zal de portefeuille van de GVV met 185 nieuwe eenheden toenemen.

Deze gebouwen zullen verder worden uitgebaat door de vennootschap BEAPART N.V., via een erfpachtrecht van 27 jaar en dit onder het merk B APARTHOTELS www.b-aparthotels.com.

Tijdens het eerste jaar van de erfpacht zal er grondig gerenoveerd worden door de uitbater, met beperkte impact op de uitbating.

De opschortende voorwaarden zouden in principe tegen het einde van het jaar vervuld zijn.

De conventionele waarde van de portefeuille werd op € 36 miljoen bepaald (in lijn met de expertisewaarde die berekend werd door de onafhankelijke expert) en de vaste geïndexeerde “triple net” 1 huur (d.w.z. los van de operationele prestaties van de gebouwen) bedraagt € 1.845.000. De verwerving wordt gefinancierd door kredietlijnen.

Dankzij deze acquisitie bevestigt Home Invest Belgium de diversificatie van haar strategie naar de residentiële toeristische sector. Een eerste stap naar dit segment werd reeds in 2016 genomen via de verwerving van de residentiële vakantiewoningen in Center Parcs Port Zélande in Nederland. Deze keer ging de voorkeur van de GVV uit naar stedelijke hotelresidenties, geschikt voor zowel toeristen als zakenlui.

Kenmerkend voor deze investeringen is hun typologie, dat dicht aanleunt bij het klassieke residentiële segment wat de GVV verschillende uitstap- of reconversie mogelijkheden biedt op termijn, alsook lange termijn triple net huurovereenkomsten die voor dit type vastgoed worden afgesloten.

Na de realisatie van deze transactie zal het segment van de toeristische accomodaties ± 17% van de portefeuille bedragen. Op termijn is de Raad van Bestuur van mening dat deze verhouding tot 25% van de portefeuille zou kunnen stijgen.

“Toetreden tot de aparthotels sector staat ons toe unieke een unieke positie te verwerven in de stad. Hotel locaties zijn per definitie dikwijls uitstekend en zeer centraal”, verklaart Nicolas Vincent, Chief Investment Officer van de GVV.

Sophie Lambrighs, CEO, voegt toe: “Het segment van aparthotels is een natuurlijke uitbreiding van de klassieke residentiële sector. De gebouwen beschikken veeleer over dezelfde fysieke eigenschappen als klassieke residentiële gebouwen. De appartementen bestaan meestal uit een kamer, een keuken, een badkamer en een leefruimte. Op lange termijn (en mits een wijziging van de vergunning) staat dit toe individuele eenheden te verkopen wat perfect past binnen de strategie van het bedrijf”.

Romain Avril, CEO B Aparthotels : “De verkoop van de gebouwen van onze aparthotels dankzij de overname van de vennootschap BE REAL ESTATE N.V. betekent een belangrijke ommezwaai voor de toekomst van de B Aparthotels keten, daar dit ons zal toelaten ons toe te spitsen op ons beroep als uitbater en financiële middelen vrij te maken die nodig zijn voor onze internationale ontwikkeling. De algemene doelstelling blijft 30 residenties in uitbating of ontwikkeling te bereiken in 2022. Binnen deze context zal Home Invest Belgium een bevoorrechte partner zijn, met name in de Benelux regio”.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud