shareholder

Home Invest Belgium finaliseert de verwerving van de vennootschap BE REAL ESTATE en versterkt haar positie in Brussel

©Home Invest Belgium

4 november 2019 – Home Invest Belgium, de specialist in residentieel vastgoed, heeft de verwerving van de vennootschap BE REAL ESTATE afgerond, eigenaar van vier apart-hotels in het centrum van Brussel.

Met deze transactie breidt Home Invest Belgium haar vastgoedportefeuille uit met 185 wooneenheden op strategische toplocaties in Brussel. De reële waarde van de vastgoedportefeuille stijgt tot meer dan € 600 miljoen.

Vastgoed

De vastgoedportefeuille van BE REAL ESTATE bestaat uit 4 gebouwen van het type Apart-hotel, goed voor in totaal 185 wooneenheden. De overnameprijs van de vennootschap werd bepaald op basis van een investeringswaarde van het vastgoed van € 36 miljoen. Op de betaling van de aandelenprijs houdt Home Invest Belgium een bedrag in van ongeveer € 6 miljoen dat verschuldigd wordt over een periode van 3 jaar mits de realisatie van verschillende voorwaarden.

Apart-hotels sluiten qua typologie zeer nauw aan bij klassieke appartementen. De units beschikken elk over een eigen keuken en badkamer. De wooneenheden worden uitgebaat en verhuurd als gemeubelde appartementen in combinatie met de diensten van een hotel (zoals receptie, schoonmaak, wasserij, …).

De gebouwen zijn gelegen op strategische toplocaties in Brussel. Het eerste gebouw is gelegen in het hart van de Europese wijk, aan het Ambiorixplein n°28. Het tweede gebouw bevindt zich vlakbij de Grote Markt, in de Dominicanenstraat n°25. Het derde gebouw situeert zich op het Montgomeryplein, aan de Tervurenlaan n°149. Het laatste gebouw is gelegen aan de Regentlaan, vlakbij het Madouplein en het Koninklijk Circus.

Bezetting

De 4 gebouwen zullen worden uitgebaat door de vennootschap BEAPART via lange termijn erfpachtrechten van 27 jaar onder de merknaam B-aparthotels (www.b-aparthotels.com).

De jaarlijkse huren bedragen in totaal € 1,85 miljoen. Het betreft vaste geïndexeerde triple net huren die onafhankelijk zijn van de prestaties van de uitbating. Deze vertegenwoordigen 7% van de totale contractuele huren van Home Invest Belgium.

Financiering

De acquisitie werd volledig gefinancierd op basis van bankleningen. Ten gevolge van deze transactie neemt de schuldgraad (GVV-KB) van Home Invest Belgium toe tot 51% gebaseerd op de cijfers van 30 september 2019.

Impact op Home Invest Belgium

Door deze transactie groeit de portefeuille van Home Invest Belgium aan met 185 nieuwe eenheden en stijgt de portefeuillewaarde tot meer dan € 600 miljoen. Brussel vertegenwoordigt 65% van de reële waarde van de vastgoedbeleggingen.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud