shareholder

Home Invest Belgium investeert in Antwerpen

©Home Invest

26 november 2019 - Home Invest Belgium zet haar eerste stap in de Antwerpse vastgoedmarkt met de aankoop van een residentieel ontwikkelingsproject.

Het project bestaat uit de bouw van 37 appartementen, 1 kantoorruimte, 39 parkeerplaatsen en 36 fietsbergingen. Meta Architecten tekenden voor een hedendaags en duurzaam ontwerp dat perfect beantwoordt aan de noden van de huurmarkt. De appartementen zijn gegroepeerd rond een binnentuin en beschikken elk over een privatieve buitenruimte.

Het project is gelegen in de Samberstraat, in de wijk Dam, die zich situeert in het noorden van Antwerpen en ontsloten wordt door het Eilandje, Park Spoor Noord en de Slachthuissite. Deze wijk, vroeger bekend voor zijn vele slachthuizen, is in volle evolutie. Zowel het nieuwe Park Spoor Noord als de uitbreiding van het Eilandje dragen bij tot nieuw leven in dit stadsdeel.

De transactie wordt gerealiseerd door de overname van de vennootschap DG Development, eigenaar van de af te breken gebouwen en de definitief uitvoerbare vergunning. De verkoper is de Antwerpse ontwikkelaar ISTATE.

Home Invest Belgium plant de bouwwerken te realiseren tegen begin 2022. De totale investering (acquisitie, studies en te realiseren bouwwerken) zal naar verwachting ongeveer € 8 miljoen bedragen. Het verwachte bruto aanvangsrendement ligt rond 5% eens het gebouw volledig verhuurd is. De acquisitie wordt gefinancierd met bestaande kredietlijnen.

Sven Janssens, CEO van Home Invest Belgium licht toe: “Na 20 jaar ervaring in de Belgische residentiële markt en de realisatie van meer dan € 270 miljoen eigen projectontwikkelingen, voornamelijk in Brussel, zijn we verheugd een eerste project te starten in Antwerpen en zo een bijdrage te leveren aan de positieve evolutie van de wijk Dam.”

Bernard Looyens, Co-Founder ISTATE, vult aan: "Home Invest Belgium ziet net zoals ons de duurzame, toegevoegde waarde van de groeibuurt “Dam” met een voornamelijk jong en professioneel huurpubliek dat deze unieke wijk aan Park Spoor Noord een gezonde boost zal geven de komende jaren. We zijn trots op deze deal die als katalysator voor de verdere professionalisering van de buurt kan dienen!”

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud