shareholder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Home Invest Belgium start verhuring woonproject op voormalige site Hayez en zorgt voor heraanleg Place Blanche in de Molenbeekse Brunfautwijk

'The Factory'

17 augustus 2020 - Brussel: Home Invest Belgium, de specialist in residentieel huurvastgoed, wilt met een nieuw vastgoedproject de Molenbeekse Brunfautwijk doen heropleven. Het bedrijf opent op de voormalige site van drukkerij Hayez zijn ontwikkelingsproject “The Factory”, een modern residentieel gebouw met 93 wooneenheden. In een unieke deal met de gemeente neemt ze daarbij ook de heraanleg van Place Blanche voor haar rekening.

De naam van het project verwijst naar de geschiedenis van de locatie, de voormalige site van drukkerij Hayez die er tot in 2013 gevestigd was. The Factory ligt op wandelafstand van de hippe Dansaertwijk. Midden jaren ’80 van de vorige eeuw streken hier de eerste pioniers uit de internationale modewereld neer. Zij gaven de buurt het avant-garde karakter waarmee het nog steeds een internationaal publiek aantrekt. Die sfeer wil Home Invest Belgium met dit project doortrekken naar de aanpalende Brunfautwijk. In dat kader zal Home Invest Belgium in samenspraak met de gemeente ook de “Place Blanche”, die tegenover The Factory ligt, heraanleggen.
Sven Janssens - CEO Home Invest Belgium: "Met de heraanleg van Place Blanche willen we de bruisende sfeer van de Dansaertwijk naadloos doortrekken naar de Brunfautwijk. Het is een mooi voorbeeld van hoe we als bedrijf meedenken met het lokaal bestuur. Wij bieden een geïntegreerd gebouw aan waar leven en wonen perfect aansluiten, en de gemeente trekt nieuwe jonge gezinnen aan. We zien al langer een grote interesse in de omgeving rond de Dansaertwijk. Steeds meer jonge mensen zien de charme van de Brunfautwijk in en de eerste huurders hebben reeds hun intrek genomen in The Factory. De kwaliteit van deze eigen realisatie is een mooi voorbeeld van onze ontwikkelaar-investeerder strategie.”
Het gebouw bevindt zich vlakbij het Kanaal en het bekende MIMA museum en bestaat uit 93 huurwoningen in een breed gamma van studio’s, kleine en grote appartementen. Voor de bouw werd resoluut gekozen voor duurzaamheid door te voorzien in speciale zonwerende beglazing en zonnepanelen.
Voor meer informatie over ‘The Factory’ kan u terecht op www.thefactoryhouse.be.

Lees het volledige persbericht hier

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud