shareholder

Home Invest Belgium versnelt groei met nieuw project in Brussel

Home Invest Belgium, CITY DOX (Anderlecht)

Brussel, 22 januari 2021 – Home Invest Belgium, specialist op het gebied van residentieel huurvastgoed, versterkt zijn aanwezigheid op de Brusselse markt met een nieuw bouwproject in Anderlecht. Het bedrijf tekende een overeenkomst met vastgoedontwikkelaar ATENOR over de aankoop van de bouwgrond LOT 4 van CITY DOX en de bijbehorende bouwvergunning. De locatie, met een ideale ligging vlak aan de Vaartdijk in Anderlecht, maakt deel uit van een omvangrijk project langs het kanaal Brussel-Charleroi, dat momenteel wordt herontwikkeld. LOT 4 biedt ruimte aan 171 wooneenheden en 2.700 m² ruimte voor productie. De totale investering na de bouw zal ongeveer € 50 miljoen bedragen. Naar verwachting zal het project in 2023 worden opgeleverd.

Home Invest Belgium heeft, onder de gebruikelijke opschortende voorwaarde dat de vergunning definitief uitvoerbaar wordt, LOT 4 aangekocht van CITY DOX te Anderlecht. Eind 2019 schreef ATENOR een architectuurwedstrijd uit in samenwerking met de Bouwmeester. Hierbij kwam architectenbureau XDGA als winnaar naar voren. De aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning werd ingediend op 30 juni 2020.

Duurzaamheid en toegankelijkheid vormen de kern van het nieuwe project

Bij het ontwerp van het project staan diversiteit, duurzaamheid en levenskwaliteit centraal. Noemenswaardige kenmerken zijn de aanleg van een daktuin, de integratie in een multifunctionele wijk en de ondersteuning van zachte mobiliteit.
Deze nieuwe toekomstgerichte wijk biedt een optimale combinatie van functies en een harmonieus evenwicht tussen private, gemeenschappelijke en openbare ruimten. Dit allemaal langs het kanaal en rondom een groot park in het midden van het bouwblok.
De locatie is makkelijk bereikbaar. CITY DOX is gelegen aan een invalsweg naar de stad met een directe verbinding naar het centrum van Brussel en ligt nabij het station Brussel-Zuid, het grootste Belgische TGV-station.
Bovengronds omvat het project 171 wooneenheden, 132 parkeerplaatsen, een overdekte fietsenstalling voor 324 fietsen en 2.700 m² ruimte voor productie. De verschillende wooneenheden zijn als volgt verdeeld: 11 studio's, 38 appartementen met één slaapkamer, 106 appartementen met twee slaapkamers en 16 appartementen met drie slaapkamers. Het merendeel van de appartementen heeft een terras en alle bewoners hebben toegang tot de daktuin.

Een ambitieus project, dat de groeistrategie van Home Invest Belgium bevestigt

Eind 2020 sloot Home Invest Belgium reeds een akkoord met ION voor de aankoop van een project met bouwvergunning. Een tweede dergelijke aankoop binnen enkele maanden tijd met opnieuw een gerenommeerde ontwikkelaar, bevestigt de versnelde investeringstrategie van Home Invest Belgium’s met hoogwaardige  projecten. De totale investering komt neer op zo'n € 50 miljoen. Het bruto aanvangsrendement wordt geschat op ongeveer 4,5% bij een volledige bezetting van het gebouw. De oplevering zal naar verwachting in 2023 plaatsvinden.
Sven Janssens, CEO van Home Invest Belgium : "Dit project past perfect in onze strategie als ontwikkelaar-investeerder van duurzame woonprojecten voor de huurmarkt. Zo versterken we onze positie als toonaangevende speler op de residentiële vastgoedmarkt, waarbij we vooral, maar niet enkel, focussen op Brussel. Het is dankzij onze knowhow als institutionele investeerder dat wij dit hoogwaardig project kunnen aankopen, en door onze ervaring als ontwikkelaar dat we het zullen bouwen. We zijn overtuigd van het potentieel van het project op de huurmarkt en de bijdrage die het zal leveren aan de realisatie van onze ambitie om de ‘landlord of choice’ te zijn van de Belgische huurder.”

Lees het volledige persbericht hier.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud