shareholder

Home Invest Belgium versterkt haar investeringen in Brussel

©Yvan Glavie

Home Invest Belgium NV verwierf op 3 oktober 2018 de exclusieve controle over de vennootschap “Immobilière Meyers-Hennau NV”, eigenaar van een gebouw gelegen te 1020 Brussel, Meyers-Hennaustraat n°5-17. De vennootschap beschikt tevens over de vergunningen en studies die het mogelijk maken om het bestaand gebouw, na afbraak, om te vormen naar een residentieel project bestaande uit 35 appartementen, 11 huizen en 51 parkeerplaatsen voor een totale bovengrondse oppervlakte van ± 5.000 m². Het ontwerp is van het architectenbureau Symetry.

Het project, samen met de vergunningen, werd aangekocht voor een bedrag in lijn met de reële waarde bepaald door de erkende vastgoedexpert van de vennootschap, Cushman & Wakefield. Deze verwerving werd gefinancierd met bestaande kredietlijnen van de GVV.

De totale investering (acquisitie, studies en werken) zal ongeveer 12 M EUR bedragen en het verwachte aanvangsrendement zal ± 5 % bereiken eens het gebouw volledig in exploitatie is. De voorlopige oplevering van de werken is voorzien in de loop van Q4 2020.

Deze transactie beantwoordt aan de strategische objectieven van Home Invest Belgium met betrekking tot de uitbreiding en verjonging van haar portefeuille en ligt dus volledig in lijn met het beleggingsbeleid van de vennootschap dat voornamelijk is gericht op residentieel vastgoed.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud