shareholder

Home Invest Belgium verwerft een nieuwbouwproject in Turnhout

Niefhout, Home Invest Belgium

7 december 2020 – Brussel: Home Invest Belgium, de specialist in residentieel huurvastgoed, breidt zijn aanwezigheid op de Vlaamse markt verder uit met een nieuw ontwikkelingsproject in Turnhout. Het vastgoedbedrijf werkt enthousiast mee aan de site “Niefhout”1 van vastgoedontwikkelaar ION. Het terrein, gelegen in de Diksmuidestraat te Turnhout, maakt deel uit van een grootschalig project in het centrum van Turnhout, in de onmiddellijk nabijheid van het station en talrijke handelszaken. Het project is uniek en zal een nieuwe dynamiek op gang brengen in het centrum door er 92 moderne, innovatieve en betaalbare woningen te realiseren. Naast de woonfunctie staat duurzaamheid centraal, met onder andere de creatie van een aantal groene ruimtes, een concept van deelauto’s en een warmtenet voor de bewoners.

Op 7 december 2020 verbond Home Invest Belgium er zich toe om op de site “Niefhout” samen met ION een residentieel project te ontwikkelen. De bovengrondse oppervlakte van het project bedraagt 7.800 m² en omvat 92 wooneenheden, 47 parkeerplaatsen, fietsstallingen en een handelsruimte. De wooneenheden zijn als volgt verdeeld: 10 studio’s, 69 appartementen met 1 slaapkamer, 9 appartementen met twee slaapkamers en 4 appartementen met drie slaapkamers. De meeste appartementen zullen beschikken over een terras.
Met de ervaring die Home Invest Belgium opdeed in het project ‘The Horizon’ in Sint-Lambrechts-Woluwe (Brussels Hoofdstedelijk Gewest), zullen een aantal diensten en functionaliteiten ter beschikking gesteld worden van de bewoners, zoals onder andere gemeenschappelijke sport- en ontspanningsruimtes, een wassalon, gemeenschappelijke werkruimtes en dropboxen om leveringen te vergemakkelijken. Maar ook bijvoorbeeld controle van het energieverbruik en toegangscontrole, in een doorgedreven IT omgeving. Zo gebruikt Home Invest Belgium zijn know-how en unieke positie als langetermijnspartner voor een duurzame verbreding van de leefervaring van de toekomstige bewoners, en bij uitbreiding van alle stakeholders van het hele project als gemeenschap.

Het project werd verworven voor een totaalbedrag van ongeveer € 3 miljoen. De aankoop werd gefinancierd met beschikbare kredietlijnen van de GVV. De totale investering (met inbegrip van studies, belastingen, ontwikkeling, werken, ...) zal ongeveer € 15 miljoen bedragen. Het initiële bruto aanvangsrendement wordt geschat op ongeveer 5 % van zodra het gebouw volledig in gebruik zal zijn. De voorlopige oplevering van de werken is gepland op 31/12/2022.

Sven Janssens, CEO van Home Invest Belgium: 'Wij zijn erg opgetogen over dit nieuwe ontwikkelingsproject in het centrum van Turnhout. Het project “Niefhout” ligt ons na aan het hart omwille van het moderne, innovatieve en duurzame concept dat perfect aansluit bij de waarden en de strategie van ons bedrijf. Ook de ligging in het stadscentrum, in de onmiddellijke nabijheid van het openbaar vervoer en handelszaken, is een belangrijk troef voor de toekomstige bewoners. We danken dan ook het stadsbestuur van Turnhout en onze partner ION voor hun vertrouwen en hun geloof in de waarden die we gezamelijk realiseren met dit project.'

Lees hier het volledige persbericht.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud