shareholder

Home Invest Belgium zet groei verder met nieuw ontwikkelingsproject in Brussel

18 mei 2020 – Home Invest Belgium, de specialist in residentieel huurvastgoed, heeft op 18 mei 2020 100% van de aandelen verworven van de vennootschap Clarestates BV, eigenaar van een gebouw in Brussel.

Het voormalig kantoorgebouw, met een bovengrondse oppervlakte van 4.880 m², bevindt zich in de Léon Théodorstraat n° 85-89 in Jette. Het bestaat uit een gelijkvloers verhuurd aan fitnessuitbater Jim’s, vier verdiepingen verhuurd aan het Koninklijk Atheneum van Ganshoren en 55 ondergronds parkeerplaatsen. De totale contractuele huren op jaarbasis bedragen € 400.000.

Het project is gelegen in hartje Jette nabij het bekende Spiegelplein, een buurt met een mooi huurpotentieel. Eens de huurovereenkomsten eindigen heeft Home Invest Belgium de ambitie om het gebouw om te bouwen tot een gemengd project met een 35-tal wooneenheden en een commerciëel gelijkvloers. Home Invest Belgium voorziet om deze werken te starten in 2026. De totale investering (verwerving, studiekosten en te realiseren bouwwerken) zal naar verwachting ongeveer € 11 miljoen bedragen. Het bruto aanvangsrendement na herontwikkeling zal schommelen rond 5%.

De prijs van de aandelen van de vennootschap is gebaseerd op een vastgoedwaarde van het bestaande gebouw van ongeveer € 5 miljoen. De overname wordt gefinancierd met bestaande kredietlijnen van de GVV.

Sven Janssens, CEO van Home Invest Belgium: 'Dit project sluit perfect aan op onze strategie van ontwikkelaar-investeerder van woonprojecten bestemd voor de verhuurmarkt. Gedurende 5 jaar kunnen we rekenen op een gegarandeerd huurinkomen en ondertussen bereiden we het reconversieproject voor. Door een binnenstedelijk verouderd gebouw te renoveren tot een hedendaags woonproject dragen we bij tot verduurzaming en verbetering van de leefomgeving. Daarbij is dit project gelegen in de Brusselse gemeente Jette, een locatie met groot huurpotentieel en met vele intrinsieke kwaliteiten: bereikbaaheid, betaalbaarheid, verschillende scholen, vele groene gebieden en dichtbij het centrum van Brussel.'

Lees het volledige persbericht hier.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud