shareholder

ondertekening overeenkomst verwerving 51,43% van de aandelen van Sunparks De Haan NV

©sunparks

Home Invest Belgium, Belfius Insurance en de infrastructuurinvesteerders TINC en DG Infra Yield zijn overgegaan tot de ondertekening van een overeenkomst strekkende tot de verwerving van 51,43% van de aandelen van Sunparks De Haan NV.

Op 15 oktober 2018 heeft Home Invest Belgium via een nieuw opgerichte vennootschap, waarvan zij 50% van de aandelen aanhoudt (de overige 50% zijn in handen van Belfius Insurance (25%), de beursgenoteerde infrastructuurinvesteerder TINC (12,5%) en het infrastructuurfonds DG Infra Yield (12,5%)), een overeenkomst ondertekend, strekkende tot de aankoop van 51,43% van de aandelen van Sunparks De Haan NV. Het saldo van de aandelen in deze vennootschap wordt verworven door een Frans privéfonds, beheerd door Atream, een Franse vastgoedfondsenbeheerder.

Sunparks De Haan NV is eigenaar van een toeristisch leisurecomplex met gemeenschappelijke infrastructuur gelegen in 8420 De Haan, Wenduinesteenweg 150. Dit complex geniet van een unieke ligging vlakbij de zee. Het leisurecomplex maakt het voorwerp uit van een grondige renovatie en wordt in gebruik genomen voor een vaste initiële periode van 15 jaar door Sunparks Leisure NV (onderdeel van de vakantiegroep Pierre & Vacances) op basis van een ‘triple net’ overeenkomst die voorziet in een indexatiemechanisme.

De transactiewaarde ligt in lijn met de reële waarde zoals bepaald door CBRE en bedraagt circa € 75 miljoen na renovatie, waarvan een gedeelte via de aandeelhouders wordt gefinancierd en het saldo via bankkredieten. Het complex zal volledig worden gerenoveerd en worden opgewaardeerd als een Center Parcs village met 4 Birdies.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie