shareholder

Overname Sunparks De Haan afgerond

©Google

Home Invest Belgium, Belfius Insurance en de infrastructuurinvesteerders TINC en DG Infra Yield verwerven 51,43% van de aandelen van Sunparks De Haan NV.

Vandaag hebben Home Invest Belgium, Belfius Insurance, de beursgenoteerde infrastructuurinvesteerder Tinc en het infrastructuurfonds DG Infra Yield samen met hun Franse

partner de overname afgerond van Sunparks De Haan. De overname, die reeds eerder in oktober 2018 aangekondigd werd, omvat de verwerving van 51,43% van de aandelen van Sunparks De Haan NV door Home Invest Belgium, Belfius Insurance, TINC en DG Infra Yield via een nieuw opgerichte vennootschap, waarvan zij respectievelijk 50%, 25%, 12,5% en 12,5% aanhouden. Het saldo van de aandelen in Sunparks De Haan NV wordt verworven door een Frans privéfonds, beheerd door Atream, een Franse vastgoedfondsenbeheerder.1

Sunparks De Haan NV is eigenaar van een toeristisch leisurecomplex met gemeenschappelijke infrastructuur gelegen in 8420 De Haan, Wenduinesteenweg 150. Dit complex geniet van een unieke ligging vlakbij de zee. Het leisurecomplex zal grondig gerenoveerd worden waarna het verder uitgebaat zal worden door Sunparks Leisure NV (onderdeel van de vakantiegroep Pierre & Vacances) op basis van een ‘triple net’ huurovereenkomst voor een initiële periode van 15 jaar en een geïndexeerde huurprijs.

De transactiewaarde ligt in lijn met de reële waarde zoals bepaald door CBRE en bedraagt voor de Belgische partijen circa € 75 miljoen (na renovatie), en wordt gefinancierd door eigen middelen van de aandeelhouders in combinatie met bankkredieten. Het complex zal volledig worden gerenoveerd en worden opgewaardeerd tot een Center Parcs village met 4 Birdies.

1 Voor meer informatie wordt verwezen naar het persbericht dd. 17 oktober 2018.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De Partner zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud