shareholder

IMMOBEL drukt zijn stempel op de herontwikkeling van het centrum van Brussel

IMMOBEL drukt zijn stempel op de herontwikkeling van het centrum van Brussel met een beslissende financiële participatie in de herontwikkeling van het muntcentrum

Op 16 mei 2019 ondertekenden enkele door Whitewood, DW Partners en IMMOBEL gecontroleerde ondernemingen, (Cityzen Residence NV, Cityzen Office NV en Cityzen Hotel NV), de notariële akte voor de aankoop van het Muntcentrum, met het doel het een verjongingskuur te geven en het perfect te laten opgaan in de nieuwe voetgangerszone. IMMOBEL wijdt zich al bijna tien jaar aan deze wijk van de hoofdstad, en wil graag de rol van belangrijkste ontwikkelaar ervan opnemen.Een stevig verankerde strategie

De aankoop van het Muntcentrum is een strategische zet voor de Groep, en brengt de voetgangerszone weer iets dichterbij. IMMOBEL is hiermee immers niet aan zijn eerste project toe in deze buurt. Zo viel het op de MIPIM Awards in de prijzen met de herontwikkeling van Chambon, de oude zetel van de ASLK. Dit is een tot de verbeelding sprekend gebouw van 50.000 m² dat de projectontwikkelaar heeft omgevormd tot een complex met woningen, kantoren, studentenkamers, een hotel en een Food Market.

In diezelfde geest heeft IMMOBEL zich meester gemaakt van andere ambitieuze projecten in het hart van de hoofdstad, waaronder de zetel van Allianz (in partnerschap) op het De Brouckèreplein. De ontwikkelaar wil dit stukje stad in de stad (50.000 m²) grondig renoveren door er gelijkaardige functies in onder te brengen, om het centrum van Brussel in zijn luister te herstellen.

Een gemeenschappelijke visie

De krachtenbundeling van IMMOBEL met Whitewood en DW Partners voor de aankoop van het Muntcentrum (vandaag nog eigendom van de Stad Brussel en de Post) lijkt in de sterren geschreven: beide partijen zijn reeds eigenaar van de naburige Multi-Towers en delen hun visie op de toekomstige wijk.

Het toekomstige Muntcentrum zal een nieuwe symbolische plek zijn die volledig is herdacht en die is afgestemd op de stedelijke behoeften van morgen. De partners zien deze renovatie als een voorbeeldproject met internationale uitstraling. Ze willen de wijk bekronen met een vlaggenschipgebouw dat de levenskwaliteit en de leefervaring in Brussel alleen maar kan verbeteren.

De sokkel van de drie torens herbergt nu reeds het winkelcentrum “The MINT”, ontwikkeld door AG Real Estate. Het gaat dus om de oppervlakte van 60.000 m² boven dit centrum die de partners tegen 2025 willen verbouwen tot een gemengd complex met woningen, kantoren en een hotel.

Het project in een notendop

  • 60.000 m² woningen, kantoren en hotel
  • Een strategische ligging in het hart van Brussel
  • Een vernieuwende architecturale renovatie van internationale kwaliteit
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud