shareholder

IMMOBEL en Fidentia sluiten partnership af op Möbius II

IMMOBEL kondigt de verkoop aan van 50 % van zijn aandelen in de vennootschap Möbius II aan Fidentia BeLux Investments. Möbius II is eigenaar van het gelijknamige gebouw dat momenteel in opbouw is aan de Koning Albert II-laan, in het hart van de Brusselse Noordwijk.

Möbius II, gelegen in het hart van de Noordwijk, maakt deel uit van een complex van twee hedendaagse, ellipsvormige kantoorgebouwen die resoluut de ecologische kaart trekken. Ter herinnering, de groep Allianz is van plan om haar hoofdzetel eind 2019 te verhuizen naar de Möbius I-toren.

Een gezamenlijke visie op de Noordwijk

Als partners in dit ambitieuze project spreken IMMOBEL en Fidentia de gezamenlijke wens uit om een architecturale en ecologische meerwaarde te leveren aan de duurzame heropleving van de Noordwijk. Hiervoor heeft het kantoor Assar Architects een ontwerp voorgelegd met elliptische vormen om deze snelgroeiende wijk een nieuw uitzicht te geven. Möbius II wordt een gebouw met 34.000 m² bovengrondse oppervlakte, 23 verdiepingen, 172 parkeerplaatsen en een hoogte van bijna 100 m.

“Het Möbius-project waarvan ‘toren II’ een onderdeel vormt, weerspiegelt onze dynamiek om een rol te spelen in de renovatie van de Brusselse Noordwijk en ons streven om onze projecten te laten evolueren naar ambitieuze, efficiënte en duurzame gebouwen”, aldus Marnix Galle, Executive Chairman van IMMOBEL.

Louis de Halleux, Co-Managing Director van Fidentia, voegt eraan toe: “We zijn blij dat we tot dit iconische project kunnen toetreden door deel uit te maken van de ontwikkeling van Möbius II. Het is een grootschalige onderneming die ongetwijfeld een keerpunt zal betekenen voor dit stadsdeel met hoog potentieel. Möbius II voldoet niet alleen aan alle huidige criteria qua duurzame en verantwoorde kantoorontwikkeling, het gebouw is ook bijzonder goed gelegen: op een steenworp van het Noordstation en alle stedelijke mobiliteitsinfrastructuren.”

Het project in een notendop:

  • 34.000 m² kantoren van de nieuwe generatie
  • Strategische ligging in het hart van de Noordwijk
  • Hoogstaande architecturale en ecologische kwaliteit
  • Möbius I, waar Allianz zich binnenkort vestigt, als dichtste buur

CBRE heeft IMMOBEL en Fidentia geadviseerd bij deze transactie.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud