shareholder

IMMOBEL kondigt de oprichting aan van dochteronderneming IMMOBEL Germany en de benoeming van Michael Henn als CEO

Michael Henn, CEO van IMMOBEL Germany

Gepubliceerd op 04.10.19

Koers naar Duitsland

Minder dan een jaar na de overname van haar eerste project op Duits grondgebied (de woontoren Eden in Frankfurt – 20,000 m²) bevestigt de IMMOBEL-groep haar belangstelling voor de Duitse markt en zet ze haar expansie voort met de oprichting van haar dochteronderneming IMMOBEL Germany en de benoeming van Michael Henn als CEO van de Duitse activiteiten. Michael Henn startte 10 jaar geleden zijn loopbaan in de vastgoedsector en is de ideale partner om de ontwikkeling van IMMOBEL in Duitsland te begeleiden. Hij versterkt IMMOBEL na een succesrijke periode bij GERCHGROUP AG, waar hij verantwoordelijk was voor het operationele beheer van vastgoedtransacties. In de afgelopen 3 jaar heeft hij de aankoop en de opzet van projecten in heel Duitsland voor meerdere miljarden euro's aangestuurd, waaronder spraakmakende projecten zoals het voormalige hoofdkwartier van de politie in Frankfurt, de Deutz-fabrieken in Keulen en de site van Holsten Brewery in Hamburg.

‘We zetten vandaag een belangrijke stap voorwaarts in de uitbreiding van IMMOBEL. De omvang van de Duitse markt biedt een geschikt kader om onze knowhow in te zetten in deze markt, die een van de belangrijkste is in Europa. Duitse institutionele fondsen behoren al jarenlang tot de belangrijkste klanten van IMMOBEL. Binnenkort zullen we hen projecten kunnen aanbieden op hun thuismarkt’, legt Marnix Galle, Uitvoerend Voorzitter van IMMOBEL, uit.

De aanpak van IMMOBEL, een nieuwe speler op de Duitse vastgoedmarkt

IMMOBEL, leider op de Belgische vastgoedmarkt sinds 1863, is de laatste drie jaar snel gegroeid. In de loop van haar geschiedenis heeft de Groep soepel kunnen steunen op haar intellectuele, technische en relationele kerncompetenties en op haar financiële stabiliteit om haar groei te versnellen.

‘Onze Duitse activiteiten zullen passen binnen onze strategie. We willen ons richten op de kantoren-, residentiële en hotelsegmenten, alsook op de ontwikkeling van gemengde programma's, zoals we dat ook doen in de 5 andere landen waar we actief zijn (België, Luxemburg, Frankrijk, Polen en Spanje). De beschikbaarheid van de financiële middelen van de Groep is een belangrijke troef die het mogelijk maakt om snel kansen in het ene of het andere land veilig te stellen. Bovendien bestuderen we momenteel de vorming van partnerschappen met institutionele beleggers in de vorm van joint ventures’, vervolgt Olivier Bastin, CEO van IMMOBEL Luxemburg, die verantwoordelijk is voor de uitbreiding van IMMOBEL in Duitsland. ‘We volgen een langetermijnaanpak, met de ambitie om een avontuur voort te zetten dat meer dan 150 jaar geleden begon.’

Met aandacht voor de rol en de positionering van elk van haar interventies heeft de Groep een portefeuille van toonaangevende projecten opgebouwd die gebaseerd zijn op duurzaamheid, efficiëntie, design en stedelijke vereisten, vooral op het vlak van mobiliteit. Haar geloofwaardigheid op de Belgische en Luxemburgse markt is sterk, evenals haar vermogen om doeltreffend samen te werken met internationale architecturale partners. ‘Ik ben bijzonder trots om me aan te sluiten bij de ‘IMMOBEL-familie’. Dit is een uitgelezen gelegenheid om deel te nemen aan een belangrijke stap in de ontplooiing van de Groep. Mijn doel is om een getalenteerd team van lokale experts samen te brengen en uit te bouwen en onze inspanningen bij voorrang te richten op de grote Duitse steden en de snelgroeiende secundaire markten. In lijn met de topprojecten van de Groep bereiden we ons voor op grootschalige ontwikkelingen die geïnspireerde en inspirerende diensten zullen bieden’, voegt Michael Henn, CEO van IMMOBEL Germany, toe.

IMMOBEL, vooraanstaande speler in vastgoedontwikkeling

Het beursgenoteerde bedrijf, dat leider is op de Belgische vastgoedontwikkelingsmarkt en aanwezig is in zes Europese landen, heeft een projectportefeuille met een oppervlakte van bijna 1.000.000 m² met een geschatte toekomstige verkoopwaarde van 4,4 miljard euro.

 • Een gevestigde speler met meer dan 150 jaar ervaring.
 • Beursgenoteerd (BEL MID Index Euronext Brussels)
 • Marktleider in vastgoedontwikkeling en referentiespeler in België en Luxemburg
 • Aanwezig in 6 landen (België, Luxemburg, Polen, Frankrijk, Spanje, Duitsland).
 • 5 bedrijfssegmenten: woningen, kantoren, gemengde stadsprojecten, verkaveling, hospitality
 • Sterke familiale aandeelhouderspositie (58,5%) in combinatie met een ondernemerscultuur
 • Beurskapitalisatie van bijna 600 miljoen euro
 • 1.000.000 m² in ontwikkeling in 6 landen
 • Projecten met een geschatte toekomstige verkoopwaarde van 4,4 miljard euro
 • Een team van 200 getalenteerde medewerkers
 • Een portefeuille van toonaangevende projecten
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud