shareholder

Immobel versterkt de internationalisering van zijn activiteiten en zijn directie

GEPUBLICEERD OP 25.06.19

Wijziging binnen de directie van IMMOBEL

Marnix Galle, de huidige Uitvoerend Voorzitter van de Raad van Bestuur, zal vanaf 1 juli tijdelijk zijn functie als Uitvoerend Voorzitter combineren met die van CEO van de Groep.

De huidige CEO van de Groep, Alexander Hodac, die samen met Marnix Galle de nieuwe identiteit van IMMOBEL uittekende na de fusie met ALLFIN, zal de Groep op 30 juni verlaten om vanaf september andere professionele uitdagingen aan te gaan. Hij komt daarmee zijn verbintenis na om drie jaar na de fusie aan te blijven.

“Ik dank Alexander Hodac van harte voor zijn inspanningen als CEO binnen IMMOBEL,” verklaart Marnix Galle. “De cijfers van de voorbije 4 jaar spreken voor zich: tussen 2015 en 2018 steeg de omzet van de Groep van 103 MEUR tot 371 MEUR; het nettoresultaat steeg van 0,7 MEUR tot 56,8 MEUR en de beurskapitalisatie van 174 MEUR tot 590 MEUR.”

Versterking van de directieteams binnen de Groep, zowel in Frankrijk als in Duitsland

IMMOBEL werkte een verfijnd traject uit voor zijn governance en het beheer van human resources in de lijn van de volgende stappen van zijn groei. Zo kon de Groep toptalent aantrekken op de internationale markt. Aldus werden een aantal aanwervingen concreet afgerond.

Investeringscomité

Het Investeringscomité krijgt versterking van gespecialiseerde externe leden die niet in de Raad van Bestuur zullen zetelen. Er werd reeds een bijkomend extern lid aangesteld. Het gaat om Thierry Vanden Hende, voormalig Managing Director bij Morgan Stanley Real Estate Fund.

Uitvoerend comité

  • Johan Bohets, voormalig Chief Risk Officer en Uitvoerend Lid van de Raad van Bestuur van Dexia, vervoegde op 17 juni het team van IMMOBEL als General Counsel.
  • Filip Depaz, voormalig COO en Lid van de Raad van Bestuur van NN Insurance Belgium, versterkt vanaf 1 augustus het team van IMMOBEL als Chief Operating Officer.
  • Alexis Prevot, Senior Portfolio Manager in de afdeling Real Estate & Infrastructure van Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), zal vanaf 1 september deel uitmaken van het team van IMMOBEL als Chief Investment Officer.

Internationale uitbreiding

In het licht van de sterke groei van de Duitse en Franse markt werd beslist om een CEO aan te stellen voor respectievelijk de Duitse en Franse activiteiten. De CEO voor de Duitse markt zal zijn functie opnemen vanaf 1 oktober 2019 en zijn Franse evenknie zou vanaf het einde van deze zomer zijn taak moeten aanvatten.

Tot slot bevestigt IMMOBEL dat de bestaande activiteiten op de goede weg zijn en uitstekende resultaten neerzetten. De Groep kijkt ernaar uit om de cijfers voor het eerste semester van 2019 aan de aandeelhouders voor te leggen met haar perscommuniqué van 17 september a.s.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud