shareholder

Nafilyan voor 100 % overgenomen door immobel

©Immobel/Nafilyan

IMMOBEL versnelt de overname van de Parijse vastgoedgroep Nafilyan, waarvan het vanaf heden 100 % eigenaar is. De Franse expansie kan nu geïntensifieerd worden.

Door de totale overname van de vastgoedontwikkelaar Nafilyan & Partners lang voor de voorziene datum af te ronden, verstevigt IMMOBEL zijn positie op de Franse markt en bevestigt het zijn ambitie om een versnelling hoger te schakelen in de ontwikkeling van de lokale vastgoedportefeuille vanuit het nieuwe bruggenhoofd in Île-de-France.

De overname van de Parijse vastgoedontwikkelaar was aanvankelijk gepland in drie etappes: in december 2017 werd 15 % van de aandelen van het Franse bedrijf verworven via een kapitaalverhoging. “Maar onlangs hebben we gezamenlijk beslist dat de twee resterende etappes konden worden teruggebracht tot één transactie om de operatie te versnellen”, legt Marnix Galle uit, die de rol van Voorzitter van Nafilyan op zich zal nemen en tegelijk intensief de aanwerving van een nieuwe Algemeen Directeur zal voortzetten.

Op dinsdag 2 juli voltooide IMMOBEL dus de overname van het saldo van de aandelen (85 %) van de Franse vastgoedontwikkelaar. De nieuwe Voorzitter verzekert de expertise te willen behouden van bijna het volledige huidige managementteam, zodat de aanwezige talenten optimaal benut kunnen worden. Hij voegt eraan toe dat de transactie die vandaag in Parijs werd afgerond de Groep in staat zou moeten stellen om vanaf 2020 de geconsolideerde jaaromzet met meer dan 200 MEUR te verhogen.

Ideaal bruggenhoofd

“De vervroegde integratie van Nafilyan bevestigt onze wil om onze aanwezigheid op de Franse markt snel te diversifiëren en ons daar toeteleggen op residentiële ontwikkeling en kantoorontwikkeling, waarbij we vertrouwen op de capaciteit van ons nieuwe filiaal om waarde te creëren en stadswijken nieuw leven in te blazen”, legt Marnix Galle uit.

De nieuwe Franse dochtermaatschappij van IMMOBEL is een jonge vastgoedonderneming die in 2014 werd opgericht. Toch telt ze al meer dan 70 medewerkers en groeide ze snel uit tot een vaste waarde in de ontwikkeling van appartementen en woonprojecten. In 2018 verkocht de onderneming niet minder dan 822 wooneenheden, goed voor een omzet van 170 MEUR. Ze beschikt bovendien over een grondreserve die geschat wordt op meer dan 2.200 woningen.

Op de kantorenmarkt van Île-de-France omvat de portefeuille van IMMOBEL France vier lopende projecten, voor een totaal van 72.000 m² die al aangekocht werden of in exclusiviteit zijn.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud