shareholder

Vier nieuwe projecten in luxemburg voor immobel

©immobel

In 2018 heeft IMMOBEL zijn portefeuille uitgebreid in Luxemburg door de overname van vier nieuwe projecten, samen goed voor 52.000 m² in Luxemburg-stad en in de nabije rand. Hoewel de gronden schaars zijn in Luxemburg ontwikkelt IMMOBEL vandaag een totale oppervlakte van 130.000 m² aan vooral residentiële projecten.

Een nieuw leven voor de rue de Hollerich

IMMOBEL Luxembourg heeft een overeenkomst gesloten over de gronden aan de rue de Hollerich 81-83, om hier een nieuw residentieel huizenblok te bouwen. Het project omvat de bouw van een honderdtal woningen, kantoren en handelszaken op ongeveer 10.000 m². Het programma “Rue de Hollerich”, gelegen in de onmiddellijke nabijheid van het station, het parc de Cessange en tal van voorzieningen, maakt deel uit van een PAP (Plan d’aménagement particulier - bijzonder plan van aanleg) van meer dan 1,7 hectare in het hart van een wijk in volle omwenteling. Dit geheel zal worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met meerdere grondeigenaren, waaronder de deelgenoten Koch en IMMOBEL.

Een langetermijnvisie voor het Laangfur-project

IMMOBEL is reeds aanwezig op de Kirchberg met het INFINITY-project, en beoogt nu de ontwikkeling op langere termijn van ongeveer 22.600 m² door de overname van 1,5 hectare grond tegenover de Europese school. Dat project zal gelegen zijn binnen de perimeter van het “PAP Laangfur”. De nieuwe duurzame wijk zal ongeveer 24 ha omvatten, meer bepaald 360.000 m² aan nieuwbouwprojecten waarvan ongeveer 2.700 woningen, alsook handelszaken en kantoren.

Mamer, een gegeerde locatie aan de poorten van de hoofdstad

Het Mamer-project, gelegen in een gemeente die bekend staat om haar rust en nabijheid, zal worden ontwikkeld op een residentiële oppervlakte van 13.800 m². “Wij willen een wijk op mensenmaat ontwikkelen, met een coherent geheel van kleine woningen en huizen in een groene omgeving”, zegt Olivier Bastin, CEO van IMMOBEL Luxembourg.

Thomas, een kantoorgebouw in een wijk in volle ontwikkeling

Het gebouw Thomas (5.700 m²), gelegen in Luxemburg-Strassen, wordt vandaag nog voor 95% verhuurd met huurcontracten van lange termijn. Met deze overname wil IMMOBEL zijn activiteiten diversifiëren naar een activabeheer in Luxemburg, en tegelijk werken aan de herontwikkeling van het gebouw op termijn.

Een topjaar voor IMMOBEL Luxembourg

“2018 was een topjaar, en alles wijst erop dat ook 2019 goed werd ingezet. Zo hebben wij net, op 15 mei jongstleden, de overname aangekondigd van de firma Centre Étoile, mede-eigenaar van het kantoorgebouw NOVA. Dit goede nieuws getuigt van de doeltreffendheid van de producten die wij ontwikkelen. Onze projecten zijn uitstekend gelegen, worden goed bediend door het openbaar vervoer, zijn goed bereikbaar en bieden flexibele prestaties van hoge kwaliteit. Ze voldoen dus perfect aan de verwachtingen van een veeleisende en selectieve markt in het domein van de kantoren en de woningen”, verklaart Muriel SAM, Head of development IMMOBEL Luxembourg.

IMMOBEL werkt al twee jaar, zonder onderbreking, aan zijn ontplooiing. Dankzij de snelle ontwikkeling van de Luxemburgse dochteronderneming kunnen vandaag resultaten worden voorgelegd die perfect aansluiten bij de doelstellingen van de groep. Zowel op het vlak van strategische en geografische diversificatie als wat commerciële resultaten betreft, staan de neuzen dus in dezelfde richting. Dit biedt perspectieven van regelmatige groei, en garandeert dat ze worden gehaald. In de sector van de huisvesting kunnen uitstekende cijfers worden voorgelegd voor de verkoop van de Luxemburgse projecten in ontwikkelingsfase: INFINITY 99%, LIVINGSTONE 100% (op twee van de drie fasen van het project - de derde fase staat nog niet open voor verkoop), FUSSBANN is vandaag voor 100% verkocht.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud