shareholder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

€ 29 miljoen aan nieuwe duurzame investeringen in Nederland

Start ontwikkeling van modern duurzaam distributiecentrum op voormalige brownfield in Etten-Leur. ✓ Start ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum van ca. 26.500 m² voor Bas Service Oriented Logistics in Etten-Leur. ✓ Bas Logistics ondertekent voor deze uitbreiding een langdurige huur-overeenkomst. Sale & lease back van een logistiek gebouw in Ridderkerk. ✓ Het logistieke gebouw is verhuurd voor een termijn van 10 jaar aan VDH Forwarding & Warehousing B.V. ✓ Het gebouw wordt volledig gemoderniseerd en is ca 6.750 m² groot. Deze overeenkomsten passen in de verhoogde groeidoel-stellingen van Montea wat zal resulteren in een vastgoed-portefeuille van € 1.600 miljoen tegen eind 2021.

Montea ontwikkelt nieuw distributiecentrum voor Bas Service Oriented Logistics in Etten-Leur


In 2019 ondertekende Montea de koopovereenkomst voor een brownfield van 37.520 m² op Bedrijventerrein Vosdonk in Etten-Leur. Intussen werd deze site volledig gesaneerd en is de omgevingsvergunning onherroepelijk.Montea start met de realisatie van een nieuw distributiecentrum van ca. 26.500 m² voor Bas Service Oriented Logistics op dit terrein. Deze ontwikkeling verandert de voormalige brownfield tot duurzame ruimte voor eigentijdse logistiek. Gezien de strategische locatie tussen Breda en Roosendaal, met een onmiddellijke aansluiting naar de rijksweg A58 (afrit 19) is deze site ideaal gelegen voor logistieke activiteiten.

Aanpalend aan de nieuwbouw ontwikkelde Montea in 2018 een distributiecentrum van ca. 20.000 m² voor Bas Service Oriented Logistics waardoor het bedrijf nu in totaal ca 45.000 m² huurt op een aaneengesloten terrein van ca. 80.000 m².Hylcke Okkinga, Directeur Montea Nederland: “Deze ontwikkeling is opnieuw het bewijs dat Montea niet focust op absolute groei maar wel op maximale waardecreatie en partnership. Wij hergebruiken op een doordachte manier reeds ingenomen ruimte in plaats van nieuwe open groene ruimte aan te snijden. Tegelijkertijd bestendigen wij de relatie met het mooie bedrijf Bas Service Oriented Logistics.”Valeres Industriebouw zal instaan voor de bouw van het project. JLL was betrokken als verhuurmakelaar.

 

Montea koopt een distributiecentrum van ca 6.750 m² in Ridderkerk

Montea heeft van VDH Forwarding & Warehousing B.V. een ca. 6.750 m² distributiecentrum gekocht in Ridderkerk. VDH regelt vervoer van A naar B, maar ook de reis van A tot Z: van de expeditie werkzaamheden tot de levering op de eindbestemming (www.vdhcompany.com).Verdere stappen zullen ondernomen worden om de site duurzaam te moderniseren door de installatie van laadpalen, LED verlichting en zonnepanelen. Na de werkzaamheden zal het pand weer volledig voldoen aan de huidige duurzaamheidsnormen.

De huurovereenkomst met VDH Forwarding & Warehousing B.V. heeft een looptijd van 10 jaar, met een eerste opzegmogelijkheid na 7 jaar.Bovenvermelde transacties zullen gezamenlijk een netto jaarlijks huurinkomen genereren van ca. € 1,8 miljoen, hetzij een gemiddeld aanvangsrendement van 6,20%.

Lees hier het volledige persbericht.

 

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie