shareholder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Montea verwelkomt Barbara De Saedeleer en Koen Van Gerven als nieuwe bestuurders

De Algemene Vergadering van Montea Management N.V. d.d. 18 mei l.l. keurde de benoeming goed van twee nieuwe bestuurders. ✓ In het kader van corporate governance heeft Montea er voor gekozen het aantal onafhankelijke bestuurders te verhogen van 3 naar 4. ✓ Benoeming van twee nieuwe onafhankelijke bestuurders: Barbara De Saedeleer en Koen Van Gerven. ✓ Afscheid van Ciska Servais, Greet Afslag en Jean-Marc Mayeur. Hun mandaten zijn tot een einde gekomen op de algemene vergadering van 18 mei 2021. De twee nieuwe onafhankelijke bestuurders beschikken over een grondige kennis van zowel de logistieke als de vastgoedmarkt.

Loopbaan

Barbara De Saedeleer is licentiaat in de handels- en financiële wetenschappen, met een specialisatie in kwantitatieve bedrijfseconomie, behaald aan de Vlekho Business School in Brussel. Zij heeft eveneens een bachelor in marketing.Ze begon haar carrière in 1994 in Corporate Banking bij Paribas Bank België (nadien Artesia Bank en Dexia Bank België), waarna ze regionaal directeur Corporate Banking werd voor Oost-Vlaanderen. In 2004 trad ze in dienst bij Omega Pharma als Group Treasury Manager en werd vervolgens Head of Finance. Van 2007 tot 2016 was ze CFO van Omega Pharma en lid van het directiecomité. In 2015 en 2016 was ze actief als bestuurder en CFO bij de investeringsmaatschappij Alychlo. In 2017 werd ze Chief Investments and Operations Officer bij Ghelamco tot maart 2021.Momenteel is ze onafhankelijk bestuurder en voorzitter van het Auditcomité bij Beaulieu International Group.Barbara De Saedeleer zetelt in de Raad van Bestuur voor een termijn van 3 jaar en werd eveneens opgenomen als lid van het Auditcomité en van het Remuneratie- en Benoemingscomité van Montea.

Koen Van Gerven is handels- en bedrijfseconomisch ingenieur in de beleidsinformatica (KULeuven). Hij behaalde eveneens een MBA aan Cornell University – S.C. Johnson Graduate School of Management.Hij begon zijn professionele loopbaan in de banksector bij de Generale Bank (nu BNP Paribas Fortis) en bekleedde verschillende functies, tot lid van het directiecomité voor retail banking. In 2001 werd hij CEO van Acerta, een leverancier van payroll- en HR-diensten. Vanaf 2006 was hij lid van het directiecomité van bpost. Van 2014 tot 2020 was hij CEO van het bedrijf. bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Momenteel is hij niet-uitvoerend bestuurder bij ING België, het Universitair Ziekenhuis Leuven en SD Worx.Koen Van Gerven zetelt in de Raad van Bestuur voor een termijn van 3 jaar en werd eveneens opgenomen als lid van het auditcomité van Montea.

Jarenlange inzet

Op de algemene vergadering van 18 mei 2021 liepen de mandaten af van de volgende bestuurder: Ciska Servais, Greet Afslag en Jean-Marc Mayeur.“Ik bedank van harte de afscheidnemende bestuurders voor hun waardevolle bijdrage aan het groeitraject dat we samen hebben afgelegd. De nieuwe onafhankelijke bestuurders beschikken over een grondige kennis van zowel de logistieke als de vastgoedmarkt. Ik kijk uit naar de inspirerende debatten vanuit een gedeelde passie voor duurzaam ondernemerschap” Dirk De Pauw, voorzitter Raad van Bestuur Montea.Nieuwe samenstelling raad van bestuur:
Dirk De Pauw Voorzitter en uitvoerend bestuurder
Jo De Wolf Afgevaardigd bestuurder
Peter Snoeck Niet-uitvoerend bestuurder
Sophie Maes Onafhankelijk en niet-uitvoerend bestuurder
Philippe Mathieu Onafhankelijk en niet-uitvoerend bestuurder
Barbara De Saedeleer Onafhankelijk en niet-uitvoerend bestuurder
Koen Van Gerven Onafhankelijk en niet-uitvoerend bestuurder

Advertentie

Lees hier het volledige persbericht.

Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie